Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

martes, 27 de diciembre de 2011

Carrusel Bloguero de Juegos de Rol: Les Noves Tecnologies i el Rol



El Carrusel Bloguero d’aquest mes te al Laboratorio Friki com a amfitrió i el tema a tractar es el de les noves tecnologies i els jocs de rol.



A la meva entrada d’aquesta edició us parlaré de la importància que te Internet per a la nostra afició i com podem aprofitar els recursos que ens ofereix per enriquir la nostra experiència en els jocs de rol.

Primer hem de reconèixer que Internet es un mitjà de comunicació i difusió incomparable que ens permet comunicar-nos amb qualsevol altra persona del planeta que tingui accés a la Xarxa de Xarxes. Aquest fet ens permet difondre les nostres creacions a través de llocs web i blogs així com conèixer l’existència de nous jocs o editorials (per posar un exemple: vaig arribar a conèixer Aventuras en La Marca del Este gràcies a Internet bastant abans de que decidís escriure aquest blog i que ells es proposessin de publicar el joc) i conèixer la experiència i opinions d’altres afeccionats (fins i tot si viuen a quilometres de distància, com es el cas de Dave Macauley i el seu blog There’s Dungeons Down Under, que precisament em va ajudar amb la supervisió de la meva traducció a l’anglès del mòdul Pantano de los Suspiros, que podeu trobar seguint aquest enllaç.



Deixant apart les possibilitats de comunicació entre els afeccionats que Internet ens ofereix també el podem usar com una eina per trobar recursos i informació mitjançant llocs web de tipus general, com per exemple Wikipedia, llocs web dedicat de forma específica al rol, com per exemple el recentment inaugurat Codex de La Marca o The RPG Site i altres tipus de webs que ens donin accés a materials per a crear els nostres propis recursos, com pot ser el cas de Shorpy, amb fotografies d’època que abasta el període entre 1850 i 1950 (especialment útil per a La Llamada de Cthulhu), visto a Play It Again Sam o el conjunt d’utilitats que apareix al final de l’entrada del blog Vivo en Fraguel-Rock corresponent al Carrusel Bloguero d'aquest mes.

Ja per acabar tinc una proposta a fer per als meus lectors relacionada amb aquesta entrada: Com segurament haureu observat l’apartat Directorio de Recursos es buit.

Estic preparant enllaços i contingut per omplir aquesta plana, però per varies raons això encara trigarà bastant en veure’s acomplert, pel que m’agradaria aconseguir la vostra col•laboració en la recopilació de dades: Si sabeu de recursos que cregueu que siguin interessants per a la comunitat rolera us convido a enviar-me un correu electrònic amb l’enllaç a aquest recurs, si crec que paga la pena o pot ser útil posaré l’enllaç a la plana i ho acreditaré de la forma que cregueu convenient (amb un enllaç al vostre blog, amb el vostre nom, etc.).

Gràcies per a la vostra atenció.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario