Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 14 de diciembre de 2011

Ressenya fotogràfica de Món de Monstres

Avui us presento la ressenya del joc de rol Món de Monstres de Maqui Edicions, que vaig tenir la ocasió d’adquirir el passat dia 3 de desembre a Ayudar Jugando 2011.


Portada de Món de Monstres

Món de Monstres està pensat per a introduir els jocs de rol en general (i els de fantasia en particular) a les persones que vulguin iniciar-se per primer cop en aquest tipus de divertiment.


Contraportada de Món de Monstres

Per aconseguir-ho l’autor, Josep Sala, i la editorial han decidit crear un joc que aprofita el potencial de la Open Game License (OGL) creada per Wizards of the Coast per integrar el que han cregut millor o més adequat dels jocs següents:




El manual de Món de Monstres comparat amb el de la edició espanyola de la LLamada de Cthulhu (La Factoría de Ideas, 1998)

Aquesta síntesi ha donat lloc a un joc que reuneix totes les característiques típiques dels jocs de fantasia sorgits com a conseqüència del naixement de Dungeons & Dragons.


Primera pàgina de la taula de continguts

El joc es divideix en els capítols següents:

1. Introducció
Aquest capítol dona a conèixer els conceptes bàsics dels jocs de rol en general i ofereix un resum ràpid de les característiques que s’explicaran en capítols posteriors.

2. Heroi
Aquest capítol es dedica a la creació dels personatges que duran a terme els jugadors.

Els jugadors podran interpretar a elfs, gnoms, humans, mig elfs, mig orcs, mitjerols (es a dir, hobbits) i nans. Les classes (tipus de personatge) son les més típiques dels jocs de rol de fantasia: bàrbar, bard, clergue, explorador, guerrer, lladre, mag i paladí.

La resta del capítol està dedicada a les característiques que serviran per a complementar al personatge, com ara les opcions d’historial per definir el seu rerafons i els punts d’heroi que li permetran enfrontar-se a situacions difícils si té una mica de sort.

Per acabar descriu el sistema per millorar el personatge mitjançant els punts d’experiència que es guanyen a les aventures i els nivells de personatge.


Pàgina 18


Pàgina 22


Pàgina 36


Pàgina 44


3. Sistema
En aquest capítol s’expliquen tots els mecanismes de joc, fet que inclou entre d’altres eines les proves bàsiques d’habilitat (el que poden fer els personatges), les situacions en que s’hi poden veure involucrats (com ara les incidències que es poden trobar en els seus viatges), les regles de combat i les de curació de ferides i malalties.


Pàgina 54


Pàgina 68


4. Equip
Aquest capítol posa a disposició dels jugadors tot un llistat de béns i serveis que es poden adquirir (incloent armes i armadures) i descriu el sistema econòmic per a gestionar-ne la compra.


Pàgina 76


Pàgina 80

5. Màgia
Aquest capítol descriu els dos sistemes de màgia presents al joc: la màgia pròpia dels mags i fetillers (que depèn de la pròpia natura dels personatges) i la màgia dels clergues (que es d’origen diví) i també inclou un llistat de més de 100 encanteris amb la corresponent descripció i els seus efectes.


Pàgina 86

6. DJ
Aquest capítol es dedica en exclusiva al Director de Joc, l’encarregat d’arbitrar i dissenyar les aventures que viuran els personatges dels jugadors. Dins del capítol s’inclouen consells per a dissenyar-les així com consells per a crear personatges no jugadors (els personatges secundaris i els extres d’una pel•lícula per entendre’ns), gestionar les recompenses que donarem als personatges a l’acabament de l’aventura i un llistat extens d’objectes màgics que es poden incloure en les aventures.


Pàgina 116

7. Monstres
El darrer capítol inclou un llistat extens de 60 monstres clàssics que els directors de joc poden usar com a adversaris dels personatges.


Pàgina 150


Primer full de la fitxa de personatge


Segon full de la fitxa de personatge

Ja per acabar us puc dir que Món de Monstres es un joc excel•lent per a tothom que vulgui començar a jugar als jocs de rol, a mes a mes el fet de que sigui un dels pocs jocs de rol escrits en català que hi ha avui dia al mercat també hauria de ser un al•licient per a totes aquelles persones que vulguin jugar en aquest idioma.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

6 comentarios:

  1. Bones! Sóc en Josep, l'autor del joc, i et volia donar les gràcies per la ressenya. La meva intenció a l'hora d'engegar el projecte era doble: traslladar tot el cànon lingüístic del D&D al català, i alhora fer un joc senzill i accessible per les noves generacions de jugadors.

    ResponderEliminar
  2. Hola Josep, gràcies a tú per haver-hi pensat i fer-ho possible.

    ResponderEliminar
  3. Molt bona ressenya, amb ganes de comprar i posar-hi en practica!

    ResponderEliminar