Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 14 de agosto de 2013

Ressenya d'Open Gaming Monthly #5

A l'entrada d'avui us ofereixo la ressenya del cinquè número de la revista Open Gaming Monthly, un cop més gràcies a la gentilesa de John Reyst i D20PFSRD i que podeu adquirir a la seva botiga online.

 

Aquest cinquè número està dedicat als herois i ens ofereix una sèrie d'articles relacionats amb ells que permetrán als àrbitres crear aventures dignes de ser contades i als jugadors preparar els seus personatges per enfrontar-s'hi. Els continguts d'aquest número segueixen estant relacionats principalment amb Pathfinder, tot i que en aquesta ocasió dos dels articles han sigut escrits pensant en Labyrinth Lord, i sí, jo en soc un dels seus autors.

Tambè aprofito per recordar-vos que encara es possible adquirir A New Hope Bundle per ajudar a Rick Hershey, l'editor de la revista, i la seva familia.

Ressenya dels continguts

Dins dels articles destacats trobarem els següents continguts:

A Few Legendary Foes from the Book of Beasts (Uns Pocs Enemics Legendaris del Llibre de Les Besties) ens ofereix un avançament de 4 criatures que apareixen en aquest suplement escrit per John Brazer Enterprises.

Weapons of Renown (Armas de Renom) presenta un conjunt de regles opcionals per a crear armes dignes dels nuestros herois, per tant si voleu crear la vostra propia versió d'Excalibur aquest article us pot interessar.

 

The Dragon Cemetery (El Cementiri dels Dracs) es el meu article d'aquest número i els àrbitres de Labyrinth Lord o d'altres jocs de l'esfera Old School hi trobaran una localització força perillosa d'on no es gens fàcil sortir-ne viu, per tant si els jugadors s'havien desfet dels vostres dracs amb facilitat potser aquest sigui el lloc que necessiteu.

Unbalanced Party (Grup desequilibrat) es, a diferencia dels continguts d'aquest número, un petit relat humoristic sobre un grup d'aventurers que están explorant la típica masmorra, segur que quan el llegiu us recordarà mès d'una anècdota de les vostres sessions de joc.

 

Dins dels articles dedicats als jugadors trobarem els següents:

Luck of the Draw (La Sort del Sorteig) tracta sobre les desavantatges que poden escollir els jugadors quan creen els seus personatges i ens proposa uns quants exemples a considerar.

Open Gaming Monthly Guide to Sidekicks (Guía d'Open Gaming Monthly per als Companys) tracta sobre els companys d'aventures (personatges no jugadors) que acompanyen als nostres herois en les seves aventures, sistematitzant els diferents tipus d'acompanyants i oferint un conjunt de noves característiques que poden ser útils en el moment de crear-los.

 

Guide to Minotaur (Guia dels Minotaures) presenta les dades necessàries per interpretar els minotaures com a raça jugadora, fet que inclou indicacions sobre aquest arquetipus racial així com els diferents tipus de personatge als que pot accedir.

The Optimal Path: Mammoth Rider (El Camí Òptim: Genet de Mamuts) amplia el conjunt d'opcions que apareix a la classe de prestigi Mammoth Rider per a que els druides o paladins amb la possibilitat de tenir un company animal puguin gaudir d'una montura realment espectacular.

 

Dins dels articles dedicats als àrbitres trobarem els següents:

Putting the Legend in Legendary Evil (Posant la Llegenda a la Maldat Llegendària) ens dona consells per a crear enemics que estiguin a l'alçada dels herois (no s'ho hem de posar fàcil, veritat?).

Labyrinth Lord Magic Items (Objectes Màgics per a Labyrinth Lord) ofereix un complet llistat de diversos tipus d'objectes màgics distribuïts sota dotze categories diferents, que inclouen entre molts d'altres armes i armadures, pergamins, pocions, joies, etc.

Dins de les columnes fixes trobarem els següents articles:

Behind the Spells: Meteor Swarm (Darrera dels Encanteris: Eixam de Meteorits) prossegueix amb l'estudi dels encanteris que apareixen al SRD del joc (des dels seus origens a versió 1.0 del joc fins a la 3.5) aportant altres encanteris que s'hi poden relacionar d'alguna manera.

The Good, The Bad, The Henchmen (El Bó, El Dolent, Els Esbirros) ens ofereix tres personatges amb les seves estadístiques de joc completes. En aquesta ocasió tenim a Lord Michael el Traïdor (un heroi caigut en desgracia), la espasa maleïda Abaddon (culpable de la situació en la que es troba Lord Michael) i Alis, la filla de Lord Michael (la exploradora encarregada de trobar-lo).

 

Impressions finals

Aquest número reuneix els ingredients i les idees necessàries per a dissenyar sessions de joc que, seguint el tema central que ens proposa, els herois, i independentment del sistema de joc que useu habitualment segur que seran memorables, pel que considero que es altament recomanable.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario