Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 4 de febrero de 2015

Noticies de febrer de 2015

I febrer comença amb unes poques noticies:

Novetats


Si necessiteu introduir els jocs de rol a persones neófites potser us interessará aquest lloc web: Learn Tabletop RPGs (Per quan una web similar en català?).

Esdeveniments


El proper dissabte 7 de febrer (17:00 - 21:00) La Cofradia celebrarà Torre Lúdicus 4, les seves cuartes jornades de portes obertes de jocs de tauler estratègia, cartes i rol en el Centre Cívic Torre Llobeta de Barcelona.

Mecenatges



Jeff Perren, creador junt amb Gary Gygax del joc de miniatures Chainmail (el joc que més tard va donar lloc a Dungeons & Dragons) necessita ajuda per finançar un muntaescales per a casa seva donats els seus problemes de salud, podéu efectuar les vostres donacions a gofundme.

Des del lloc web Ludoscopia, dedicata jocs de taula, s'ofereix l'oportunitat de donar a conèixer i donar suport els mecenatges de jocs, si teniu un projecte us hi podeu posar en contacte per a donar-li difusió.

Kaitlin Peavler està creant stocks d'il·lustracions a Patreon.


Drew Wilson està creant a Patreon la narrativa per a City of Needles, una ciutat per a Numenéra.


Tesladyne té una campanya a Patreon per seguir creant els còmics d'Atomic Robo.

Cultura

Darvasa gas crater panorama (CC-BY-SA 2.0) - Tormod Sandtorv

De segur que el pou de Darvaza al Turkmenistán (també conegut com La porta de l'infern) us donará bastantas idees...


A l'antiga Yugoslavia es van construir diversos monuments que certament semblen trets d'una película de ciència ficció.


Alumnes de secundària creen el videojoc Elders of Madness per aprendre a programar (via Miguel Ángel García Guerra i Xataka)


Si us agrada la ciència ficció i escriure segur que us agradarà el lloc web SciFi Ideas.

I per acabar aquesta secció un parell de canals de Youtube que de ben segur us agradarán:


SpaceRip, amb vídeos dedicata a l'astronomia i l'exploració espacial...


i Artifexian, dedicat a la construcció de móns creibles.

Descàrregues


Des de Walking in Shadows se'ns ofereix un llistat realment important de recursos relacionats amb Fate.


Esteu interessats en els jocs de rol i voleu provar-los sense haber de gastar ni un euro? Potser us interessin els jocs del sistema OCYO (disponibles sota llicència CC BY-NC-ND 3.0 ES)


Michael Wolf, de Stargazer's Worldha decidit posar a l'abast dels affeccionats les seves mecàniques de joc de Warrior, Rogue & Mage sota llicència CC BY 3.0 (veieu l'anunci a aquest enllaç i una petita aclaració al respecte en aquest altre),fet que ja ha donat lloc a l'aparició d'un lloc web amb el SRD del joc: WYRM SRD.


També us pot interessar el món de Talislanta, els manuals del qual es poden descarregar de manera gratuita des del seu lloc web sota llicència CC BY-NC-ND 3.0 US.


L'avançament de l'edició expandida del suplement Petty Gods per a jocs OSR ja està disponible a través de RPGNow.

 

El quart lliurament del fanzine Aventuras Bizarras ja està disponible des del seu lloc web el seu primer número ja està disponible des de DriveThruRPG sota format PWYW.


El primer número de la revista gratuita The Sandbox de kevin Crawford (Sine Nomine Publishing) ja està disponible per a descarregar-se des de DriveThruRPG.


Laura Gallego, autora de la saga Memorias de Idhun posa a disposició dels internautes part dels seus contes i novel·les que per alguna raó no es van publicar o que actualment son difícils de trobar.


si us agraden els jocs de misteri i d'investigació també us agradarà Against de Unknown, disponible sota format PWYW a DriveThruRPG i basat en el Sistema Gumshoe.


Com a part de la seva campanya de promoció de cara al mecenatge que començarà el proper 11 de febrer Burning Games ens facilita la descàrrega gratuita del seu joc FAITH: the Sci-Fi RPG.

Còmics

 

El comic Atomic Robo està disponible per a ser llegit online.

Cinema i televisió


J. Michael Straczynski adaptarà Red Mars de Kim Stanley Robinson per al canal nordamericà Spike-TV.


Abans de que s'usessin de manera extensiva els efectes generats per ordinador era molt comú usar els fons pintats sobre els que es sobreposaven filmacions, una tècnica en la que Industrial Light and Magic era una gran experta, si voleu saber més sobre aquesta tècncia podeu consultar aquest article de Gizmodo.


Voleu veure un resum ràpid del cinema de ciència ficció des de 1902? Aquest video d'Iban Corominas és el que necessiteu.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario