Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 6 de mayo de 2015

Noticies de maig de 2015

Anem a veure les noticies que ens ofereix aquest mes de maig:

Novetats



Com tots ja sabreu, el passat 25 d'abril es va produïr al Nepal un terratremol de 8 graus a l'escala de Richter que ha devastat el pais. Entre les múltiples accions d'ajuda que s'están duent a terme està Game for Nepal - Charity [Bundle] a DriveThruRPG (que només está disponible fins al 10 de maig) així com altres iniciatives com ara les següents:

Des d'Espanya: La fundación EduQual de Vicky Sherpa, Oxfam Intermon, Amics del Nepal i El comité espanyol d'Unicef.

A nivell internacional: Help Nepal Network i la UNHCR.


Other Selves ha preparat una edició de luxe d'Ablaneda limitada a 10 exemplars, el desé exemplar será sortejat en una rifa els beneficis de la qual es donarán a Intermon Oxfam (podeu participar fins al 31 de maig).


Les editorials Nosolorol i conBarba es fusionen (vídeo de la entrevista amb els responsables de totes dues editorials editorials cortesia de Rolero).


Rifts tindrá la seva versió per a Savage Worlds segons anuncien Pinacle Entertainment i Palladium.


I ja que estem parlant de Savage Worlds... el joc será publicat a Espanya segons confirmen HT Publishers i Pinacle Entertainment.


Us interesaria participar en el playtesting oficial de la nova versió de Far West, la leyenda?, podeu fer-ho responent al formulari que es troba disponible del del blog del joc.


Amb la posada a la venda de RuneQuest 6 us pot interessar aquesta colecció d'encontres per al món de Glorantha disponibles des de Notes From Pavis.


Si us interessen els jocs OSR i la ciencia ficció de ben segur que us interessarà White Star de James Spahn (disponible des de RPGNow).


I ja que parlem dels jocs Old School també us pot interessar Dungeons & Cthulhu.


Segons informa Michael Wolf des de Stargazer's World la RPG Blog Alliance ha cesat la seva activitat i ha sigut substituïda per una comunitat a Google + aprofitant l'expansió que tenen avui dia les xarxes socials.


Des de Caballeros de Aquelarre se'ns presenta l'inici d'un projecte per a recopilar dades sobre la bruixeria a Catalunya des de l'Edat Mitjana, fet que será d'utilitat per àrbitres i jugadors d'Aquelarre.

Mecenatges


L'artista digital Jeff Brown està creant móns de fantasía mitjançant la seva campanya a Patreon.

Cultura


De ben segur que tots haureu sentit parlar de La Guerra dels Móns d'H.G. Wells, si es així us aseguro que us interessarán aquestes il·lustracions que l'artista brasiler Henrique Alvim Corrêa va realitzar per a l'edició limitada en francés de 1906.


El 30 d'abril de 1943 es va dur a terme a Huelva l'Operación Mincemeat, que va contribuïr a l'èxit del desenbarcament aliat a Sicilia, fins ara es creia que tots els misteris relacionats amb aquesta operació havien sigut aclarits, tot i que segons aquest article de Huelva Noticias encara hi ha molt a investigar...


Si esteu escribint algun joc o aventura que es desenvolupi al segle XIX us pot interessar aquest manual sobre armes de foc de l'època, disponible com a descàrrega gratuïta des del Projecte Gutenberg.

Descàrregues


Us agrada llegir llibres?, doncs de ben segur que us agradará aquest llistat d'enllaços a llocs de descàrrega de llibres gratuïts o sense restriccions pel que fa a drets d'autor que ha preparat genbeta.


El blog El Culto de Almas ofereix com a descàrrega gratïta la campanya El mañana nunca muere amb aventuras per a La Llamada de Cthulhu, Delta Green i Cthulhutech


Inspirat per la campanya anterior el blog Cajon desastre ofereix l'aventura La caida de un imperio per a La Puerta de Ishtar, que es pot considerar com una precuela per a aquesta campanya.


La traducció al castellà de l'aventura Tomb of the Bull King per a Mazes & Minotaurs ja està disponible per a la seva descàrrega des de La Frikoteca.


El sistema de rol TYD-6 que usa Tierras Yegimales - El Juego de Rol ja està disponible per a la seva descàrrega gratuïta.


Des de SPQRol ens ofereixen la descàrrega de la traducció al castellà d'una de las primeres versions de Barbarians of Lemuria (psst: recordeu que també es possible comprar una versió en català a Maqui Edicions per si us interessés ;) ).


Editorial Rúnica ofereix com a descàrrega gratuïta la traducció al castellà de Star Force.


Tiempo para gastar ofereix la descàrrega de l'aventura Projekt Dunkelheit per al Sistema Hitos.

Cinema i televisió



La revista Vanity Fair ha fet públiques les primeres fotos del repartiment de Star Wars: The Force Awakens realitzades per Annie Leibowitz per al seu número de juny.


L'actriu Grace Lee Whitney, famosa pel seu paper de Janice Rand a la sèrie original de Star Trek va morir el passat 1 de maig, per a llegir-ne més informació podeu mirar aquests articles de StarTrek.com, Blastr i The Washington Post.


Whil Wheaton ens presenta el teaser de la sèrie televisiva Dark Matter, sèrie en la que ha treballat recentment i que s'estrenará el proper mes de juny a Estats Units.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario