Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

martes, 26 de enero de 2016

Notícies de gener de 2016 (Segona part)

Aquesta serà l'ultima entrada de notícies que us oferiré per un temps, estic pensant en una sèrie de projectes que necessiten de la meva atenció i que espero que tinguin èxit, evidentment el blog seguirà funcionant i hi haurán més entrades...

Novetats


Començo amb una noticia que certament pocs haguessim suposat que arribaría a produir-se, ja que Wizards of the Coast, que ja havia facilitat les regles bàsiques del joc gratuïtament ha presentat el Source Reference Document (SRD) de la cinquena edició de Dungeons & Dragons sota la Open Gaming License (OGL), fet que dona l'oportunitat a afeccionats, creadors i empreses a crear continguts compatibles amb aquesta edición i, si així ho desitgen, fins i tot publicar-los a través de la plataforma Dungeon Master Guild.

El pas donat per Wizards of the Coast evidentement ha causat una gran revolada a la afició i les editorials, fet que ha donat lloc a l'aparició d'un gran nombre d'iniciatives per aprofitar el nou SRD, com per exemple la notícia donada per Nosolorol de la preparació de la seva traducció al castellà asesorats per La Marca del Este, la campanya de mecenatge del joc Héros & Dragons de Black Book Editions, el lloc web 5theditionsrd i l'anunci de la preparació d'un nou joc, El Albor de la Quinta Edad al blog El Ojo de Vecna.


Wizards of the Coast també anuncia el retorn a Ravenloft amb l'aventura Curse of Strahd.


M'arriba a través de Tenkar's Tavern la noticia de la desaparició de la publicación Gygax Magazine.


Modiphius ens descobreix la portada creada per Brom per al joc de rol que está preparant sobre el Conan de Robert E. Howard així com altres detalls sobre aquest.


Proyecto Arcadia ens presenta el seu nou lloc web.


S'ha obert la convocatòria de l'any 2016 del One Page Dungeon Contest.


Si voleu crear continguts digitals per als vostres jocs de rol us pot interessar la plataforma RPG Bard.

Mecenatges


Stan Shinn està duent a terme una campanya de mecenatge a Indiegogo per finançar la publicació de Dungeonesque, un joc de rol compatible amb la cinquena edició de Dungeons & Dragons.


Luke Crane està duent a terme una campanya de mecenatge a Kickstarter per finançar la publicació de The Burning Wheel Codex.


Patrick Taylor està duent a terme una campanya de mecenatge a Kickstarter per finançar la publicació del suplement High-Space per a Savage Worlds.


Gennifer Bone està creant El Monstre de la Setmana a través de la seva campanya de mecenatge a Patreon.


William Black està creant art per a ciencia-ficció realista a través de la seva campanya de mecenatge a Patreon.

Cultura

Role playing gamers (II) per Diacrítica

Segons sembla els jugadors de rol tenim un grau d'empatía més desenvolupat que els no jugadors, no és meravellós?.


Podría ser que el nostre sistema solar tingués un nové planeta, per a veure més informació al respecte podéu llegir aquests articles de The Washington Post, Microsiervos, Wired i Science.

Descàrregues


La revista online Desde el Sótano arriba a la seva 138ª edició amb els següents articles (també disponible com a descàrrega gratuïta des de Lektu):

Redacció
  • Editorial: unes paraules del responsable.
  • Crèdits: Els que estan darrera d'això (i ho fan possible).
  • Índex.
Afició
  • Sótano Respon: Preguntes dels aficionats i la millor de les nostres respostes.
  • La Voz: Jornades, reunions i esdeveniments dels pròxims dies i mesos.
  • Sótano exterior: Secció amb interessants notícies del món exterior.
Ambientació
  • Organització: Estructura d'unitats militars. Un detallat artiicle sobre cóm s'organitzen algunes de les unitats planetàries de la galàxia d'Exo.
  • Unitats: Resistència noruega. Ens apropem a aquests combatents de la Segona Guerra Mundial amb alguns suggeriments per jugar-los a Comandos.
  • Guía de carrers: Comercio Justo. A vegades les millors intencions es veuen embrutades per Cunia, la ciutat de Rol Negro.
  • General: Sistema de Clasificació d'Espècies. Un esquema molt detallat sobre les diferències bioloògiques de les espècies d'Exo.
  • Pobles: Celtes i pictes a Escocia en temps vikings. Els nostres amics de Walhalla comparteixen una sucosa informació sobre l'època vikinga.
Regles
  • Errates: Armes amb àrea d'efect. Una revisió a les armes d'àrea d'Exo.
  • Ocupació: Forces Especials. Regles i suggeriments per a fer personatges militars a Exo.
  • Flora: Fals Roble. Les plantes de Pangea sempre tenen un costat del Wukran.
  • Professions: Diletant. Cunia, la ciutat de Rol negro, es una ciutat amb tot tipus de personatges, fins i tot alguns que no semblen preocupar-se per res.
Equipament
  • Vehícles: Jaguar XF II. Sembla que la màfia rusa de Rol negro li ha agafat gust a aquest model de cotxe.
  • Verins: Llavor escarbat. Una nova sustància en mans dels xamans de Pangea.
  • Armes: Rifle antitanc Boys. Els personatges britànics ja podrán utilitzar aquesta arma antitanc en les seves partides de Comandos.
  • Equipament: Conductor. Seguims amb els artícles d'equipaments per a la creació de PJ d'Exo i agilitzar la compra d'equipament.
Esdeveniments
  • Cronologia: la Gran Guerra, gener 1916
  • Runes: noticies de Pangea.
  • La Verdad: les noticies de Cunia, al dia. Gener 2016.
  • A.D.E.G. '71: Les noticies d'Exo a Enteku I ’71.
  • Cronología: Gener 1811.
Aventures
  • Rol Negro: Respira hondo. Una ciutat propera a Cunia trontolla per culpa de la gestió dels residus. Hi ha quelcóm que fa ferum a Fuente Arribas.
  • CEP: ¡Ataque Sorpresa!. Iniciem una nova sèrie d'escenaris per a CEP que ens durán a viure el conflicte a La Marca.
  • Rojo y Oro: 2x01 – La muerte de Padilla (2ª part). Sinopsi de la sèrie de 1808.
  • 501: 4x05 – Incursión en Caymca. Sinopsi de la sèrie de Exo.


Si estéu interessats a conàixer els jocs de l'estil Old School et poden interessar els recursos gratuïts 1974 Style™ de la RPG Society (enllaç directe a regles i a full de personatge) i HERE’S SOME FUCKIN’ D&D.


Si us interessa obtenir imatges lliures de drets os aconsello usar el buscador LibreStock per estalviar temps.


El pack d'inici de la ambientació Leaves of Chiaroscuro per a Fate ja està llest per a ser descarregat des de DriveThruRPG.


El Fanzine Rolero ens ofereix la descàrrega de la traducció al castellà del SRD del Sistema Gumshoe.


El joc de rol gratuït Risus: The Anything RPG de Cumberland Games & Diversions ja es pot descarregar des de DriveThruRPG amb motiu del seu 20é aniversari.


El sisé número de la revista Portal Ciencia y Ficción ja es pot descarregar gratuïtament des d'aquest enllaç.


Els jocs gratuïts de Stargazer Games tornen a estar disponibles des de DriveThruRPG.


Rob Lang ofereix el suplement Icar Fleet Seting per al seu joc Icar, the free Sci Fi RPG com a descàrrega gratuïta des de DriveThruRPG


Estudio D6 ens ofereix el suplement Hipersespacio per a CdB Engine com a descàrrega PWYW des de DriveThruRPG.


Des de El Rincón del Cabo Hicks ens ofereixen com a descàrrega gratuïta la traducció al castellà de la secció de l'àrbitre del joc de rol Swords & Wizardry Complete.

Cinema i televisió

NBC

S'han pogut recuperar diversos guions i documents de treball de Gene Rodenberry, creador de la legendària serie televisiva Star Trek, aquests documents estaven enmagatzemats en 200 diskettes.


Segons sembla la pel·lícula Planeta Prohibido de 1956 va tenir una gran influència a Star Trek i Star Wars.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

2 comentarios:

  1. Un trabajo de búsqueda de noticas magnífico. ¿Podríais actualizar el enlace a la entrada sobre la reapertura de Proyecto Arcadia? Hicimos una modificación y ahora el correcto sería http://proyectoarcadia.com/bienvenidos/ , el que enlazáis en esta entrada lleva a 404. ¡Muchas gracias y perdón por las molestias!

    ResponderEliminar