Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 20 de abril de 2020

Ressenya de Sturm und Drang (Part 2)


Segueixo amb la sèrie dedicada al mecenatge d'Sturm und Drang que vaig començar a aquesta entrada i us parlaré del manual de butxaca de Walküre i de les aventures que es van poder desbloquejar durant el mecenatge.

Manual de butxaca de Walküre




Tal i com es pot veure a les dues primeres fotos amb les que comença aquest apartat el manual de butxaca de Walküre és una versió de mida reduida del manual bàsic original (que ja vaig ressenyar a aquesta entrada), que es caracteritza per oferir el mateix contingut prescindint de tot element gràfic que no estigui inclos a la maqueta del llibre, per tant no trobareu fotografies històriques ni il·lustracions dels continguts (si desitgeu veure'ls a la seva edició original us podeu descarregar l'arxiu pdf del manual bàsic des del lloc web de La Marca del Este).









Aventures: Les Marguerites fleuriront ce Soir


A aquesta aventura, escrita per Diego Marqués Vega, els jugadors formen part de la Resistència francesa i actuen sota la direcció i assessorament del Special Operations Executive (SOE).

Sense voler fer-vos massa spoilers us puc dir que els personatges jugadors participarán a una missió en la que s'hauran d'infiltrar a la base naval de Brest i que aquesta misió té relació amb la història d'un dels submarins alemanys Tipus IXB adaptada al rerafons de Walküre.

A més a més de la trama de l'aventura també és possible trobar al llibre d'aquesta un conjunt de personatges ja generats per ser usats de manera immediata i una plantilla de membre de la Resistència per a crear més personatges, així com un llistat de noves armes i explosius i de personatges no jugadors.







Per acabar la mini ressenya d'aquesta primera aventura us faig notar que la fotografia de la contraportada ens mostra a Violette Szabo (1921 – 1945), agent del SOE que va ser capturada per les SS durant una missió en la que exercia d'enllaç per a la Resistència durant la campanya del Desenbarcament de Normandia (Día D), sent interrogada i torturada per la Gestapo y l'SD per acabar internada al camp de Ravensbrück i executada el 5 de febrer de 1945.

Aventures: Objective: Burma!


A aquesta aventura, escrita per Carlos Prats, els jugadors es veuran immersos a la campanya aliada a Birmania formant part del Destacament 101 de la Office of Strategic Services (OSS) i enfrontant-se a les tropes japoneses en dues aventures d'infiltració i sabotatge en territori enemic.





A més a més de tot això també s'ofereix un estudi del Destacament 101 així com un conjunt de personatges ja generats, un llistat d'armes i equipament i regles addicionals per a malalties, combat nocturn, combat a la jungla i combat per esquadres així com algunes idees d'aventures per iniciar una campanya.





Aventures: Ucieczka z Sobiboru (Fugida de Sobibor)


A l'última aventura desbloquejada al mecenatge, escrita per Hugo Reyes Navarrete, es tracta d'un tema que, a diferència de les dues anteriors (que segons com siguin arbitrades podrien arribar a englobar-se dins del gènere de proeses bèliques de Hollywood), ha de tractar-se de manera seriosa i adulta, ja que en aquest cas ens endinsem a l'Holocaust i de manera més concreta en els fets que es van esdevenir al camp de Sobibor.




El mòdul comença amb una introducció històrica a la Conferència de Wannsee, celebrada el 20 de gener de 1942 per tractar la Endlösung der Judenfrage (Solució Final de la cuestió jueva) i de la que forma part la Aktion Reinhard, l'extermini de la població jueva de Polònia, amb la creació dels camps d'exterminia de Bełżec, Sobibor i Treblinka.




Després d'aquesta introducció se'ns descriu l'objectiu que hauran de complir els personatges jugadors del mòdul, que no és altra que intentar escapar del camp emulant la fuga que va tenir lloc el 14 d'octubre de 1943 en un entorn de joc sandbox.

Per a que els àrbitres puguin dur-ho a terme s'ofereixen els continguts necessaris:
  • Un conjunt de 12 personatges presoners del camp ja qenerats amb les seves característiques de joc i rerafons perque els jugadors escolleixin entre aquests els que vulguin interpretar (els que no s'escolleixin pasen a ser personatges no jugadors controlats per l'àrbitre).
  • Estadístiques dels presoners del camp com a personatges no jugadors, el que inclou als häftling (categoria corresponent a la major part dels presoners), els kapo (presoners que actuen com a supervisors i administradors i que alhora reben ordres dels SS) i els sonderkommando (presoners encarregats de netejar les cambres de gas i enretirar els cadàvers dels presoners asassinats).
  • Estadístiques dels guardians del camp coma personatges no jugadors, incloent els vigilants trawniki (soldats de l'Exèrcit Roig capturats al Front de l'Est, majoritàriament ucranians, qua actuen com a tropes auxiliars) i a membre de les SS, incloent personatges històrics reals com Erich Bauer, Franz Reichleitner, Gustav Wagner, Hermann Michel i Karl Frenzel, tots part de la jerarquia de comanament del camp.
  • Un planol detallat del camp de Sobibor junt amb una descripció de les seves instal·lacions.
  • La rutina de funcionament del camp i les tasques que acostumen a realitzar els presoners.
  • Una sèrie d'esdeveniments de diversos tipus que es poden produir durant el decurs de l'aventura: aleatoris (generals, personals i laborals, tots durant la rutina diària), obligatoris (que es produeixen independentment de les accions dutes a terme pels personatges) i possibles (que es poden desencadenar com a resposta a les accions dels personatges i que inclouen la fuga amb èxit del camp).
  • Un llistat d'armes usades pels guardians del camp.
  • Un llistat de noms que permeten a l'àrbitre personalitzar els personatges no jugadors.



Com ja us he dit a l'inici d'aquesta mini ressenya es recomanable que, per la seva temàtica l'àrbitre actuï amb prudència ja que no es tracta d'un assumpte banal.

Propers llançaments de la línia Walküre

Pel que fa al futur de la línia de suplements i aventures per a Walküre els Aventureros Errantes de la Marca del Este tenen previst oferir les aventures que no es van aconseguir desbloquejar durant el mecenatge així com altres publicacions a través d'una plataforma de distribució pròpia, tal i com expliquen a aquesta entrada del seu blog.

I fins aquí aquesta entrada, en el següent lliurament d'aquesta sèrie us parlaré sobre com usar Sturm und Drang amb altres jocs de rol que no siguin Walküre.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario