Páginas

lunes, 6 de febrero de 2012

Ressenya de The New Death and Others


Avui us presentaré la ressenya d’un llibre una mica especial, ja que no us parlaré d’un manual d’un joc de rol o d’una novel•la del gènere fantàstic a la que estiguem acostumats. No, avui us parlaré de The New Death, un llibre escrit per James Hutchings, un escriptor australià que frueix d’un sentit de l’humor sarcàstic però que alhora es prou divertit i que estic segur que al llegir el llibre no us deixarà indiferents, i potser us servirà per aconseguir idees per a les vostres partides.

A aquesta obra Hutchings ens ofereix un conjunt de poemes i històries curtes on molts cops hi abunda una fina ironia que ens permet reflexionar sobre la vida mateixa a través de girs inesperats a les trames que presenta (el to irreverent i surrealista usat alguns en alguns d’aquests escrits ens pot recordar els guions de la sèrie britànica The Young Ones, com pot ser el cas de les històries The End, on cap persona es el que sembla, o The Doom That Was Laid Upon Fame, amb un final certament divertit).

Al llibre també es ret homenatge a autors clàssics de la literatura fantàstica com ara H.P. Lovecraft, Robert E. Howard i Clark Ashton Smith, adaptant alguns dels seus poemes o fins i tot fent aparèixer una parodia de l’escriptor de Providence a un relat en el que també hi surt el famós detectiu creat per Arthur Conan Doyle.

The New Death and others es troba a la venda a Amazon, Smashwords i Barns and Noble.

Per acabar aquesta ressenya us ofereixo una breu entrevista amb l’autor de The New Death:

El Dado Inquieto: Benvingut al blog El Dado Inquieto, James.

James Hutchings: Gràcies per convidar-m’hi.

EDI: Com ja hauràs pogut observar el meu blog està dedicat als jocs de rol, una de les meves principals aficions, es aquest el teu cas?, es a dir, també t’agrada aquest tipus d’entreteniment?

JH: Si, tinc prou experiència amb els jocs de rol. Quan era més jove també vaig jugar molt amb els llibres de Fighting Fantasy i amb altres com ara la sèrie Virtual Reality.

EDI: Quins son els teus jocs favorits?

JH: El meu joc favorit es una versió amb regles casolanes de Dungeons & Dragons. Es similar a Swords & Wizardry (es a dir, les regles de 1974 amb el primer suplement, però amb una Classe d’Armadura més alta com a la tercera edició). No obstant he afegit alguns elements extra, com ara els Profunds i orcs com a races de personatge i un nou sistema màgic.

EDI: Quina es la teva experiència en aquests?, has sigut únicament jugador o t’has dedicat a arbitrar i crear històries?

JH: He arbitrat alguns jocs. Sempre escric les meves pròpies històries quan arbitro, tot i que també agafo idees d’altres persones. Se suposa que he de posar en marxa una sessió el proper dimecres usant una versió simplificada de l’antic joc de Star Wars.

EDI: Has publicat professionalment algun joc o suplement de rol?

JH: No. El meu intent de crear-ne un fou de fet el que em va iniciar a l’escriptura de ficció (o mes ben dit a tornar a escriure. Soc llicenciat en lletres i graduat en escriptura creativa però no en vaig fer res desprès de graduar-me).

Fa pocs anys vaig crear un llibre-joc online que duia per títol Age of Fable (encara funciona però ja no l'actualitzo). Es un joc que es pot jugar mitjançant un navegador, però funciona d'una manera similar als antics llibres de Fighting Fantasy (si algú ha sentit parlar de la sèrie Fabled Lands sabrà que han tingut una gran influència com es podrà suposar pel nom).

Desprès d'això vaig decidir crear un suplement per a jocs de rol basat en el rerafons d'Age of Fable. Desprès d'escriure'l va resultar que no hi habia gaire demanda per aquest. La meva antiga xicota em va suggerir que escrivís històries en aquesta ambientació i aixì vaig començar.

Existeix el clixé que els dissenyadors de jocs de rol son futurs autors de fantasía, però jo he dut a terme el cami contrari.

EDI: Les teves preferències pel que fa a jocs han influït a la teva manera d'escriure?

JH: Crec que els meus interessos en la ficció han influenciat les meves preferencies pel que fa als jocs, més que no pas de l'altra manera. Però hi ha una història (The Scholar and the Moon) que ha estat influenciada per la manera d'esser dels elfs en el reglament del Dungeons & Dragons original.

EDI: Parlant de The New Death, aquesta es la primera obra que publiques?

JH: Vaig escriure un ebook realment curt titulat Two-Fisted Tweets uns quants mesos abans de The New Death and others, pero The New Death and others es el primer treball llarg que poso a la venda.

EDI: Cóm es que t'has decidit per escriure relats dins del, diguem-ne, gèner fantàstic però amb un to tan marcadament irònic en alguns casos?

JH: Realment no ho he decidit, ha sortit aixì.

EDI: A The New Death and others tens escrits basats en l'obra d'autors del gènere fantàstic como per exemple Lovecraft, Howard, Ashton Smith i Lord Dunsany, són aquests autors els que més t'han influenciat a l'escriure el llibre o hi ha a mes a mes d'altres a destacar?

JH: Tots son influències. Crec que Tolkien i Terry Pratchett també han sigut una influència important per a mí.

EDI: Quina serà la teva propera obra desprès de The New Death and others?

JH: Ara mateix estic treballant en un poema llarg situat al Vell Oest titulat Confession of a Bounty Hunter. No estic segur si sortirà publicat com una obra en si mateixa o com a part d'una col·lecció.

Tambè m'han animat a escriure una novel·la situada a la ciutat fantàstica de Telelee, una ambientació que va creixer per si mateixa al joc Age of Fable.

EDI: Gràcies pel teu temps i molta sort amb les teves properes obres.

JH: Gràcies.


Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario