Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 20 de marzo de 2017

Mecenatge de Brana



Després d'un temps amb el blog desatés (ja se sap, hom fa plans i la vida s'encarrega de desmontar-los o canviar-te'ls quan menys t'ho esperes) torno a reprendre el blog per parlar-vos del mecenatge que s'està duent a terme en aquests moments per finançar Brana a Verkami, un món sandbox de ciència-ficció dura per al sistema Fate ambientat en un futur proper.

Brana ha sigut creat pels següents autors:
i puc parlar-vos sobre aquest gràcies a que RolHypnos va tenir l'amabilitat de facilitar-me una copia de treball del document base d'aquest món Fate, per tant i sense més dilació us paso a comentar el que podreu trobar si la campanya de mecenatge té èxit.



Brana es ciència-ficció dura basada en teories científiques actuals


Els fonaments en els que es basa el rerafons de Brana estan sustentats per les actuals teories amb les que avuí dia s'intenta explicar l'estructura de l'univers i de la nostra realitat, per tant es possible trobar referències a la Teoria de las supercordes, la Teoria M i les branes...

Si, ja se que en aquests moments alguns esteu pensant si es necessàri ser un especialista en mecànica cuàntica 😰 per poder gaudir i entendre aquest món de joc però us asseguro que no es en absolut necessàri 😛, de de fet només us interessa saber que els universos paralels existèixen en aquesta ambientació, i això es va descobrir gràcies a la destruccció del Gran Colisionador de Hadrons (GCH) el 5 de juny de 2017 en el que es va conèixer posteriorment com a l'Incident Wagner-Sancho (anomenat així pels dos científics que criticaven els experiments del GCH).




Aquest esdeveniment es el que desencadena tot el rerafons de Brana (hi ha qui diu que es tracta d'un incident en el que va ser difícil controlar la refrigeració del GCH però d'altres també parlen de sabotatge, però això no s'ha pogut demostrar...) i els seus efectes son certament espectaculars ja que es calcula que la energia desencadenada durant l'explosió fou l'quivalent a 10 cops la bomba soviètica RDS-220 (una simulació dels seus efectes es pot consultar en aquest enllaç de de Nukemap), més coneguda com a Bomba Tsar (Wikipedia | Atom Central) a occident. Així doncs tenim una explosió de 100 x 10 = 1000 megatones que va destruir completament Ginebra i que va afectar principalment a França i a Suïssa a més a més d'Itàlia i Lichtenstein.

A l'evaluar la devastació provocada per l'incident es va descobrir que el lloc on abans estaven situades les instalacions del GCH havia aparegut el Portal, una singularitat dimensional aparentment aleatòria que conectava la Terra amb altres llocs de l'Univers i que produeix rèpliques per a la resta del planeta...

El món en l'actualitat i l'Arribada


L'estudi del Portal ha fet que l'humanitat hagi augmentat el seu conèixement científic i s'hagi embarcat en l'estudi de noves disciplines de coneixement, el que també ens ha dut a confirmar l'existència d'espècies alienígenes gràcies a l'esdeveniment conegut com a l'Arribada, que es va produir el 7 de juny de 2018 quan dues naus d'origen desconegut que s'atacaven l'una a l'altre van atravessar el Portal.

La primera de les naus, pertanyent als Fermi (els tipics alienígenes grisos baixets i capgrossos), va entrar poc després en òrbita i s'està allí duent a terme contàctes esporàdics amb les Nacions Unides, la segona, pertanyent als Kardash (amb aspecte d'escorpins humanoides) va acabar estavellant-se al Nord d'Àfrica i la seva tripulació ha dut a terme una agresiva campanya de conquesta amb la que han aconseguit ocupar tota Àfrica Occidental y Septentrional, fins arribar a Egipte i Sudán siguent aturats al Txad gràcies a una forcça militar plurinacional de Cascos Blaus.

Deixant apart aquests dos exemples de penetració alienígena també s'està produint un tercer molt més subtil en el que èssers d'un altre univers s'están començant a integrar en la població humana sense que sigui possible detectar-los fàcilment ni se sàpiguen les conseqüències a llarg termini...

Pel que fa a l'actual situació gropolítica el planeta s'ha dividit en els següents blocs principals:
  • Bloc Europeu (la Unió Europea amb Japó i Corea del Sud com a socis): és el principal bloc amb accés al Portal i al seu estudi i control.
  • Bloc Anglosaxó (EEUU i Regne Unit així com bona part de les seves antigues colònies): intenten per tots els mitjans obtenir un major accés al Portal i a les tecnologíes que es deriven del seu estudi.
  • Confederació Independent (dirigida per Rusia, Xina i Corea del Nord): se'ls hi ha denegat repetidament l'accés al Portal i per tant s'oposen a qualsevol decisió de Nacions Unides pel que fa a aquest i als alienígenes.
  • Bloc Àrab (format exclusivament per nacions d'Orient Mitjà): molt debilitats per les noves energies descobertes gràcies a l'estudi del Portal i als atacs Kardash, quasi tota la seva economia està destinada a sostenir les seves forces militars.
  • Con Sud (format pràcticament per tota Sudamèrica i encapçalat per Brasil, amb Argentina, Xile i Veneçuela com a socis importants): està experimentant un desenvolupament important gràcies a les importants compensacions econòmiques que exigeixen per accedir a les rèpliques del Portal que aparèixen en el seu territori.
Que oferix Brana com a món de joc i regles


Tal i com ja he explicat a l'inici d'aquesta entrada Brana és un món de joc per a ser usat amb Fate i per tant està dissenyat de manera anàloga a qualsevol dels Fate Worlds d'Evil Hat i que en aquests moments están siguent traduïts i posats a la venda a Espanya per Nosolorol en la seva campanya de suscripció anunciada al septembre de 2016, per tant per poder ser jugat i arbitrat serà necessari tenir el llibre bàsic de Fate, tot i que també es possible aconseguir-lo gratuïtament en pdf en anglès des de la zona de descàrregues del lloc web d'Evil Hat i en castellà des del lloc web de Nosolorol en les seves versions Fate Básico, Fate Avanzado i Fate Acelerado.

En el document que he pogut consultar es presenten les característiques organitzatives de tots els grups presents en l'ambientació com a Faccions que disposarán de puntuacions en estils (Encobert, Financer, Militar, Polític, Cientific i Alien), a més a més d'aspectes com Creences (opinions sobre una situació o tema concrets de l'ambientació) i models (personatges d'exemple), per tant es possible interpretar a alienígenes o a humans (i cada bloc polític i econòmic tindrà unes característiques distintives).

També es descriu a l'Equip Especial d'Investigació i Control (EEIC), el principal organisme de les Nacions Unides per investigar el Portal i les seves rèpliques repartides per tot el planeta així com intervindre sobre el terreny en cas de que sigui necessari (estic segur que als jugadors els hi agradará encarnar a investigadors d'aquesta organització ja que aquesta ambientació es perfecte per a jugar sesions d'investigació).

I ja que us he parlat de campanyes d'investigació també us puc dir que en el document de treball també es plantegen els passos necessaris per organitzar sessions úniques de joc segons els perills que es poden presentar en aquestes i que poden ser de tipus Vigent (que s'han manifestat de manera immediata, com per exemple la mort d'uns quants membres d'un equip d'investigació al descobrir una colonia Kardash) o Latent (que poden manifestar-se d'un moment a un altre, com per exemple la futura fallada dels algoritmes matemàtics que predieun l'aparició d'una rèplica del Portal).

+8 Legendari
+7 Èpic
+6 Fantàstic
+5 Excelent
+4 Enorme
+3 Gran
+2 Bo
+1 Normal
+0 Mediocre
-1 Dolent
-2 Terrible
Escala d'adjectius i nombres usada a Fate
Pel que fa a altres regles com les de creació de personatges s'usen les de Fate Básico amb tocs de Fate Acelerado, per tant els psersonatges només disposen de 3 caselles d'estrés per dur el compte del mal físic i mental (tot i que pot augmentar fins a un màxim de 7 caselles en el cas de nivells Llegendaris en les habilitats Físic i Voluntat).


Conclusions

Brana es una ambientació interessant que pot arribar lluny si aconsegueix acabar amb èxit la campanya de mecenatge per a finançar-se, de fet soc de l'opinió que amb sort podría arribar a convertir-se en el Eclipse Phase del panorama roler espanyol i que a més a més l'ambientació pot arribar a usar-se com a manual de campanya per a reglaments de jocs derivats de Fate, com per exemple Cacería de Bichos o el seu germà gran CdB Engine (tots dos creats per Zonk PJ) i el Sistema Hitos, publicat per Nosolorol.

Així que ja ho sabeu, si creieu que pot ser interessant colaboreu si podeu o ajudeu a difondre la campanya de mecenatge (és més, jo diria que hi haurien de començar a haver editorials interessades en Brana per parlar amb els seus creadors en cas de que el mecenatge no tiri endavant ja que poden estar perdent-se un diamant en brut...).

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario