Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

jueves, 28 de marzo de 2013

Ressenya de Open Gaming Monthly #1

A l'entrada d'avui us presentaré la ressenya del primer exemplar de la revista Open Gaming Monthly gràcies a l'editor de la mateixa, John Reyst, que ha tingut la gentilesa d'enviar-me un exemplar.

 


Open Gaming Monthly es una revista en format de distribució digital (format pdf) i a un preu de $ 2.99 que neix gràcies a la col·laboració entre www.d20pfsrd.com i Fat Goblin Games i que es dedica a oferir continguts sota la Open Gaming License (OGL), bàsicament compatible amb Pathfinder, tot i que a futurs lliuraments tenen previst ampliar-lo a d'altres jocs que segueixin la mateixa filosofia.

 


A les prop de 100 pàgines a tot color d'aquest exemplar podreu trobar des de noticies i entrevistes que poden ser interessants per als jugadors (fet que inclou mecenatges de nous jocs i suplements o enllaços a llocs web) fins continguts OGL (nous tipus de personatges, monstres i criatures, llocs, objectes, regles alternatives, aventures i avançaments de nous productes) que poden usar-se directament a les nostres taules de joc o fins i tot incorporar-se a productes d'altres editorials sempre i quan s'acompleixi amb els requisits de la llicència.

 

 


En aquest primer exemplar gran part dels continguts de joc tenen com a nexe comú la seva relació amb l'hivern o les terres hivernals, pel que podem trobar equipament per a sobreviure a les extensions gelades, encanteris i objectes màgics, criatures com la Bruixa del Gel, Drake's Hollow (una petita ciutat construïda per elfs dins de la caldera d'un volcà extingit al llunyà Nord), personatges com Aertar Frostfel (un nan que ha lluitat contra els Gegants de Gel) i informació per incorporar als seguidors de les deïtats del panteó mitològic escandinau a qualsevol sessió de joc de Pathfinder.

 

 


Què mes us puc dir de Open Gaming Monthly? La revista està ben estructurada i els seus continguts son atractius, a més a més l'art que acompanya als articles es de primera qualitat i a tot color, tot i que això no apuja el preu del producte final (una de les avantatges d'oferir-lo en format digital). Deixan't apart consideracions de tipus estètic, el contingut OGL es fàcilment adaptable a jocs similars (com per exemple Món de Monstres, que vaig ressenyar a aquesta entrada anterior del blog) gràcies al Pathfinder SRD que està disponible online a www.d20pfsrd.com, pel que també serà útil per a tots els àrbitres i jugadors independentment de la variant de reglament que usin habitualment.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario