Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 1 de diciembre de 2014

Noticies entre novembre i desembre de 2014

Reemprenc la marxa del blog després d'aquestes setmanes d'aturada amb diverses noticies dels mesos de novembre i desembre.

Novetats


Aventuras en la Marca del Este anuncia la seva línea de clàssics (podeu seguir les diferents noticies al respecte consultant aquest enllaç).


Modiphius anuncia l'acord amb Corvus Belli per publicar el joc de rol d'Infinity


Fanzine Rolero inicia la seva nova etapa.


Monte Cook anuncia la publicació del sistema de regles Cipher per a l'estiu del 2015.


1D10 en la mochila ens ofereix unes interessants reflexions sobre els jocs de rol i l'ensenyament.


Presentació del joc de rol Tierras Yegimales.

 

Fantasy Flight Games es fusiona amb el grup Asmodee.


R.A. Montgomery, creador de los libre-jocs Escoge tu Aventura, va morir el passat 9 de novembre.Presentació de Dedalo: una audiosèrie de ciencia ficció i terror.


Presentació del joc NOVATERRA 2040.


Presentació del joc Jernhest: aventures steampunk amb el reglament de Aventuras en la Marca del Este.

Esdeveniments


Els dies 6 i 7 de desembre es celebren a Barcelona les XIV jornades Ayudar Jugando.


El proper 20 de desembre es celebren les 2ª Jornadas Villa de Sedaví Solidario.


El proper 13 de desembre es celebrarà el 2on Torneig de FOW “Ciutat de Reus”, patrocinat per la AJJRR> i el Club d'Amics Flames of War Tarragona.


Els propers dies 5, 6, 7 i 8 de desembre es celebrarà la 4ª edición de las Advanced Castilla y Dragón.

Mecenatges


El mecenatge del joc de rol Espada Negra segueix endavant el seu exitós mecenatge.


Un altre mecenatge d'èxit es el del joc de rol Walhalla.


També us pot interessar el mecenatge de la edició en castellà de Lords of War.


El de Shadow Hunters: cruzada secreta.


I el de Islas Natales D20.


Dins dels mecenatges en anglès també us pot interessar el de Vow of Honor,


i el de Shotguns and Sorcery,


junt amb el de Silent Legions, creat por Kevin Crawford (autor de Stars Without Number),


i el de Coding Cards, un joc de cartes per a ensenyar als nens fonaments de programació.


També us interessarà Pandemic Parties i la seva campanya de recaptació de fons per a Metges sense Fronteres i la seva lluita contra la propagació de l'èbola a l'Àfrica (via Jugamos Todos).


Pel que fa als mecenatges relacionats amb el còmic i les arts gràfiques us pot interessar la campanya de Patreon de Joan 13 i Andres Palomino...


i la campanya de Patreon de Don Austin (amb un estil d'il·lustracions que recorda en certa manera a les del joc Cyberpunk 2020).

Cultura


Com segurament ja sabreu, el passat 12 de novembre el mòdul de descens Philae de la sonda Rosetta va descendir amb èxit al cometa 67P, per veure el progrés de la missió podéu consultar el lloc web de la Agència Espacial Europea.
També us pot interessar el curtmetratge Ambition (lloc web i canal de youtube) així com la imatge següent, creada per Cristopher Becke, en la que es compara la mida del cometa amb naus i estacions espacials de certa famosa sèrie de ciencia ficció...
Durant l'època de l'Unió Soviética es va crear un curiós vehicle: l'ekranoplà, que estic segur que serà de l'interés dels àrbitres i jugadors de Walküre (vist a Rusadas.com gràcies a El poderoso Crom a la comunitat de Google+ del joc).


Es podria construir un ordinador al segle XVIII?. Aquest article de Gizmodo, recomanat especialment per a tots els afeccionats al gèner de la història alternativa, analitza aquesta qüestió.


Si estàs preparant un mòdul o una hoistòria que tingui lloc a la Rusia dels zars a principis del segle XX segur que desitjareu consultar la col·lecció fotogràfica de Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii de la Biblioteca del Congres d'Estats Units (via la voz del muro i Britait a Google+).


Els investigadors del Macquarie University Ancient Cultures Research Centre han pogut desxifrar un llibre d'encanteris egipci de fa 1.300 anys escrit en copte medieval. Quants de vosaltres haureu pensat inmediatament en Nyarlathotep?.


Si esteu buscant un entorn inusual per a desenvolupar les vostres aventures us pot interessar l'antiga ciutat de Harappa a la val del riu Indus (també podeu consultar el corresponent article de Wikipedia).


El mecanisme d'Antikhytera (emprat com a calculadora analògica per determinar la trajectoria de diversos cossos celestes) podria ser més antic del que es creia previament.


I parlant de l'antiguitat, segur que els interessats en els jocs de rol històrics els hi encantarà Old Maps Online.

I per últim unas sàbies paraules d'Ursula K. Leguin (podeu llegir la transcripció en anglès en aquest enllaç).

Descàrregues

Els mapes de la campanya de la Caixa Negra d'Aventuras en la Marca del Este es poden descarregar gratuïtament des del lloc web d'Holocubierta.


La revista online Desde el Sótano arriba a la seva 125ª edició amb els següents articles:

Redacció
 • Editorial: unes paraules del responsable.
 • Crèdits: Els que estan darrera d’això (i ho fan possible).
 • Índex.
Afició
 • Sótano Respon: Preguntes dels aficionats i la millor de les nostres respostes.
 • La Voz: Jornades, reunions i esdeveniments dels pròxims dies i mesos.
 • Sótano exterior: Secció amb interessants notícies del món exterior.
Ambientació
 • General: 04 - El sal subespacial. Arribem al final d'aquesta sèrie d'articles on s'explica als navegants espacials d'Exo què es això dána dún costat a l'altre a velocitats més altes que la de la llum.
 • Sistemes: Vettera-2. Els nostres redactors ens proposen un enigmàtic sistema estelar d'Exo creat per a ser la salvaguarda de la RFP.
 • Personatges: Anwa Naite. Es diu que tota gran persona té al seu costat una altra igual de gran. Si això es cert, Anwa es la gran persona junt a Gigi Ciccerone (Exo).
 • Negocis: Alfombraz Izquierdo. Un nou negoci per a la ciutat Rol Negro que amaga darrera de les seves portes una realitat fosca.
Regles
 • Espècies: Obrites, Xenferr i Yrr. Continuem amb la descripció de les races d'Exo que no apareixien a la segona edició del joc.
 • Accions: Alternativa pera la resolució d'accions exteses. Una possibilitat més per al Sistema Sombra.
 • Exèrcit: Formacions d'Infantería. Com resoldre situacions amb grans formacions a les teves sessions de 1808.
 • Malaltia: Èbola. Què passaria si hi hagués un brot d'èbola a la ciutat de Cunia (Rol Negro).
Equipament
 • Armes: Ballestes a la Segona Guerra Mundial. Un equipament poc habitual per a usar a les teves sessions de Comandos.
 • Objects: Pistó de foc. Tecnología molt avançada per a la savatge ambientació de Pangea, o potser no.
 • Equipament: Pilot de combat. Continuem amb aquesta sèrie d'articles per a aquesta sèrie d'articles per a Exo amb l'equipament bàsic dels personatges en funció e la seva ocupació.
 • Vestuari: EPI (Equips de Protecció Individual): risc biològic. Que no es digui que a Cunia no están preparats per a l'èbola (Rol Negro).
Esdeveniments
 • Cronologia: la Gran Guerra, novembre 1914
 • Runes: Noticies de Pangea.
 • La Verdad: les noticies de Cunia, al dia. Novembre de 2014.
 • A.D.E.G. ’70: Las noticias de la galàxia de Exo, Pezaku II de 3470.
 • Cronologia: Novembre 1809.
Aventures
 • Pangea: El lago de las escamas. Una aventura que ens permet conèixer una mica més als kalavans que presentàvem al número anterior.
 • Rol Negro: El ébola está en el aire. Que farien els teus personatges si es detectés una cas d'èbola a Cunia?
 • Rojo y Oro: 1x08 – El superviviente. Sinopsi d'un nuevo capítol de la sèrie de 1808
 • .
 • 501: 4x02 – Mala bienvenida. Sinopsi d'un nuevo capítol de la sèrie d'Exo
 • .Si teniu la necessitat de crear mapes i tokens per a les vostres partides us pot interessar visitar el lloc web de RPTools.


Molts cops ens trobem amb la necessitat de trobar imatges per als nostres projectes i no podem pagar les llicències, per sort a aquesta entrada i aquesta altra de Creativos online es possible trobar llistats de llocs que ens ofereixen imatges lliures de drets o amb llicències no restrictives.


Si voleu veure un blog amb una recopilació de descàrregues de jocs gratuïts en castellà us recomano visitar Frikis & Mazmorras.


També us pot interessar Cosmos, un pocketmod amb un reglamento molt senzill per a emular ambientacions com les de les pel·lícules Alien o Atmósfera Cero que es pot descarregar des de SPQRol.


També us pot interessar Aether Sea • A World of Adventure for Fate Core disponible com a descàrrega PWYW des de DriveThruRPG.

Cinema i televisió


El teaser trailer de Star Wars VII: The Force Awakens ja es troba en línea.


Amazon Instant Video adaptarà el llibre de Philip K. Dick El Hombre en el Castillo.


L'escriptor i productor Glen A. Larson va morir el passat 14 de novembre als 77 anys.


La sèrie clàssica de ciencia ficció britànica Blake's 7 es disponible online a través del seu canal de Youtube (només en anglés).


La pel·lícula d'animació sobre la antiga ciutat romana de Carthago Nova (la actual ciutat de Cartagena a Espanya) es pot veure online.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario