Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 3 de noviembre de 2014

Desafiament de l'Aventura Aleatòria

Aquests dies el blog de Bester Brainstormer ens proposa un repte consistent a crear una aventura escollint aleatòriament un monstre o criatura que aparegui en algun dels manuals de Dungeons & Dragons, retroclons o jocs similars que formin part de les nostres col·leccions.

Per participar en el desafiament he decidit a utilitzar el suplement Isle of Unknown escrit per Geoffrey McKinney (que ja vaig ressenyar en aquesta entrada del blog). Isle of Unknown ens ofereix estadístiques per 109 criatures, 83 estàtues màgiques, 27 fetillers i 15 clergues, de manera que realment hi ha molt on escollir, així que usant el generador de nombres aleatoris de Random.org em decideixo a seleccionar un element de cadascuna de les categories que he esmentat anteriorment amb els següents resultats:


Dins de les criatures acabo escollint un dels 5 monstres de 12 Daus de Cop (DC), concretament el correcamins mutat que apareix a l'hexàgon 0311.


Dins de les estàtues màgiques acabo escollint les dues gàrgoles tallades en pedra pel clergue que protegeix el santuari de l'hexàgon 2001.


Dins dels mags acabo escollint el fetiller que viu en una torre plena de llibres en l'hexàgon 1306.


Dins dels clergues acabo escollint el clergue malvat muntat a cavall de l'hexàgon 2411.

Bé, això dóna lloc a una sèrie d'elements bastant variats sobre els quals treballar, però cal decidir quin serà el focus de l'aventura, pel que li acabo demanant a un company de treball que em digui un número de l'1 al 4 i ell tria el 3, de manera que el mag de l'hexàgon 1306 i la seva torre protagonitzaran la meva resposta al desafiament, en el qual també intentaré integrar la resta d'elements de la millor manera que pugui (si, ja sé que en principi es tracta d'escollir una sola criatura, però no he pogut resistir la temptació d'usar el potencial del llibre, a més els resultats obtinguts em fan pensar que l'aventura pot ser més adequada per personatges de nivells 2 o 3 que no pas per aventurers novells, però bé, és el que té posar-se a escollir aleatòriament).

Després d'estar pensant una estona l'esbós de l'aventura queda de la manera següent:

El mag, l'ocell i el clergue


Introducció

Els personatges jugadors són convocats urgentment pel mag Kalixos, també conegut com a Senyor de la Saviesa (encara que potser no sigui tan savi com sembla, tal com aviat es veurà), perquè acudeixin a la seva torre que, a més de servir de llar, també disposa d'un laboratori de màgia i una nodrida biblioteca amb informació dels voltants; ja en la reunió veuran que també assisteixen a ella els germans Egbert i Stavros, dos clergues pertanyents a l'Ordre de Nostra Senyora del Calze, consagrada a defensar als mortals dels perills de naturalesa màgica o demoníaca.

Kalixos els explicarà que els ha demanat que es presentin a la torre amb tanta pressa a causa que una criatura nascuda dels experiments duts a terme en el seu laboratori ha aconseguit fugir dels estables on estava confinada i està sembrant el caos a les poblacions properes, atacant als vilatans, devastant les seves collites i causant destrosses allà per on passa. Davant la gravetat de la situació demana als allí reunits que trobin la criatura el més aviat possible i la tornin a la torre o que si veuen que és impossible aconseguir-ho li donin mort abans que la situació empitjori encara més.

Si els jugadors li pregunten al mag sobre la criatura a capturar i les seves capacitats (i és de suposar que vulguin fer-ho per valorar a què s'enfronten) els facilitarà la següent descripció: "La criatura és en realitat un ocell que vaig comprar a uns mercaders provinents de terres llunyanes situades més enllà de l'oceà; en el seu entorn natural és una au petita que es caracteritza per la seva preferència a desplaçar-se corrent en lloc de volar i emet uns curiosos sons amb el seu bec, però l'exemplar que haureu de caçar ha experimentat certs... canvis deguts als experiments a què va ser sotmès, ja que ara la seva mida equival a la d'un home dret i li han crescut un parell de cames més de les que ja tenia prèviament, la major part del seu plomatge està cobert d'espines coriàcies i ara disposa d'una llengua semblant a la de certs llangardaixos, capaç d'agafar objectes situats a una distància de 10 metres, també és possible que hagi desenvolupat altres capacitats que desconec, però puc assegurar-vos que segurament sigui susceptible a l'atac d'armes forjades amb metalls preciosos com ara la plata o l'or".

Començant la missió: no tot és el que sembla

Amb aquesta informació el grup ja podrà iniciar la recerca de la bèstia per aconseguir capturar-la i tornar-la al seu amo o si això no és possible aturar-la definitivament, encara que potser no sigui una tasca senzilla a causa de la capacitat especial que l'ocell ha desenvolupat i que aviat esbrinaran quan comencin a parlar amb els vilatans de les poblacions pròximes: és capaç d'encisar a tot aquell que es proposi atacar perquè desisteixi en el seu propòsit o que fins i tot la defensi activament, la qual cosa els pot portar a atacar als seus veïns o fins i tot a les seves famílies.

No obstant això l'autèntic perill d'aquesta aventura no és l'ocell, que al cap i a la fi no és més que un animal normal i corrent que ha estat víctima dels experiments d'un mag massa curiós i que només atacarà a altres éssers si es veu acorralat o si la seva vida corre perill. L'autèntic perill al que s'hauran d'enfrontar els personatges és el germà Egbert, un adorador de dimonis i altres criatures de l'Inframón decidit a corrompre l'Ordre des del seu interior; per aconseguir-ho creu que és necessari despoblar la regió perquè els seus acòlits la puguin ocupar fàcilment i per això està decidit a fer servir l'ocell i prendre possessió de la torre del mag Kalixos assassinant-lo i carregant les culpes en els personatges i el germà Stavros, als quals no dubtarà a assassinar quan tingui l'oportunitat. Per aconseguir tan nefands propòsits farà servir totes les eines al seu abast, el que inclou els seus encanteris de clergue i la seva daga de sacrificis (forjada a partir de plata encantada) amb la qual pot collir l'alè vital de les seves víctimes i així allargar la seva vida.

A partir d'aquest moment la història es desenvoluparà depenent de les accions que els personatges duguin a terme, de manera que l'àrbitre haurà d'improvisar atenent a com es desenvolupin els esdeveniments.

La torre del mag Kalixos

La torre pot ser un dels escenaris importants en els quals es pot desenvolupar l'aventura, pel que serà convenient que us descrigui el seu interior, per a il·lustrar faré servir un dels magnífics mapes que Dyson Logos posa a disposició de la comunitat rolera per a ser usat de forma gratuïta en ocasions com aquesta.


La torre es divideix en 4 seccions diferents (A, B, C i D) amb la següent disposició:

Secció A: Inclou l'entrada a la torre (un portal excavat en el vessant del turó en què aquesta s'assenta), el lloc de guàrdia encarregat de protegir l'entrada, les habitacions dels servents i les cuines així com el saló on Kalixos acostuma a rebre als seus convidats.

Secció B: La part superior de la torre, que inclou les estances de Kalixos i la seva biblioteca així com el braser en què el mag crema les misterioses herbes que li permeten veure els esdeveniments dels voltants (en principi només ell és capaç de fer servir aquestes herbes, tot i que un mag experimentat podria estudiar-les per també intentar fer funcionar el braser de la mateixa manera).

Secció C: El laboratori en el qual Kalixos porta a terme les seves investigacions i experiments.

Secció D: Els magatzems i rebosts amb els subministraments necessaris per al dia a dia de la vida de la torre, també hi ha una cambra secreta (porta marcada amb una S) en la qual Kalixos pot amagar aquelles substàncies i llibres que creu que puguin ser perillosos en mans equivocades, també podria usar-se com amagatall en cas que la torre fos envaïda.

Per a la protecció de la torre Kalixos disposa d'un cos de guàrdia format per 5 soldats mercenaris i de dues gàrgoles tallades en pedra (ambdues decoren la part superior de la torre) que el mag pot animar en cas que sigui necessari.

Be, aquesta es la meva participació en el desafiament de Bester Brainstormer, tant de bo us hagi agradat.

Els propers dies complementaré aquesta entrada amb una altra amb documents per a descarregar amb les característiques de joc per a Aventuras en La Marca del Este, Món de Monstres i Labyrinth Lord.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario