Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

sábado, 5 de octubre de 2013

Revista de Rol: Entrevista amb Tiberio

Avui us ofereixo una entrevista amb Jorge Coto Bautista (més conegut en els cercles rolers espanyols com a Tiberio), en la que parlarem del seu mecenatge per la Revista de Rol.


El Dado Inquieto: Hola Jorge, benvingut a El Dado Inquieto.

Jorge Coto Bautista: Moltes gràcies, no estic acostumat a ser l'entrevistat, quins nervis! :)

EDI: Per començar, i a benefici d'aquelles persones que no et coneguin, podries fer-nos un breu resúm de la teva bibliografía lúdica? (jocs que hagis publicat, jocs que t'agradin, gèneres amb els que et sentis cómode...).

JCB: En paper només he publicat un joc, Roma, amb l'editorial Ludotecnia. També vaig publicar en el seu dia articles a la revista Sire i a la revista 2d10. Com autoeditor he publicat uns quants llibres que en el món del rol están presidits per dos recopilatoris de The Freak Times. En format digital destaca el Trasgos y Mazmorras amb la editorial Trasgotauro.

Pel que fa als jocs que m'agraden, la veritat es que soc principalment de fantasía i de dungeons, tot i que això no vol dir que pugui disfrutar d'altres temàtiques es clar. De fet, vaig canviant segons em sembla. Els meus jocs preferits son tan diferents com l'Exo, el AD&D, el Cyberpunk, l'Aquelarre, La Puerta de Ishtar o el Kult :).

EDI: Parlem de la revista, li has posat com a nom Revista de Rol... Una mica genèric, no? Aquest nom es el definitiu o en tindrà un altre?

JCB: En tindrà un altre... bé, això espero :D

La meva intenció es que la revista sigui molt colaborativa a nivell creatiu. Els mecenes no son només mecenes, també son socis i tindrán capacitat de decisió, incloent coses com el material que es publicarà a la revista i, es clar, el seu nom :)

EDI: Aquests últims dies s'ha parlat molt del projecte que has iniciat i de l'èxit que està tenint (3.904€ recaptats d'un total de 6.500€ en el moment en el que estic preparant l'entrevista), quines son les raons que t'han dut a iniciar aquest mecenatge?

JCB: S'ha ajuntat que tenía moltes ganes de fer aquesta revista, que vaig veure clarament que podia ser viable... i que estic a l'atur i soc molt pobre :)

EDI: Suposant que els fons recaptats sobrepassin els 6.500€ (fet bastant probable veient l'actual ritme d'aportacions) penses afegir més recompenses o farás canvis a la revista, com per exemple augmentar el nombre de planes o la periodicitat?

JCB: Segurament faré aixó últim. El diner extra anirá a pagar millor als col·laboradors, per treure un número més (pel mateix preu), per tenir més planes... a mida que ens hi apropem ho anirém perfilant.

EDI: Cóm està estructurada la revista pel que fa al nombre de planes i els seus continguts?, es publicarán unicament aventures i ajudes de jocs publicats o traduïts a Espanya o també hi inclourás material de jocs estrangers?, serán jocs comercials o tambè contemples els jocs gratuïts?

JCB: Tindrà 60 planes dedicades quasi integrament a aventures i ajudes de joc. Els jocs serán de tot tipus, però la preferència serà cap als jocs més jugats a Espanya (tot i que no exclusivament).

EDI: Una revista d'aquest tipus necessita col·laboradors que aportin continguts que la facin atractiva per als seus lectors, algún conegut de la rolesfera espanyola entre els seus autors?

JCB: Uns quants :). I també autors consagrats. Els socis ja n'han conegut algún perqué ja han rebut part del que es publicarà al primer número de la revista i, de mica en mica, s'anirà coneixent la resta.

EDI: Estás obert a futures co·laboracions?

JCB: Imploro futures col·laboracions! :D. Qualsevol interessat em pot enviar un email a thefreaktimes@gmail.com

EDI: La revista estará unicament a la venda en botigues especialitzades o tambè es distribuirà en punts de venta més generalistes, com per exemple quioscs i llibreries?

JCB: A curt termini, només en botigues especialitzades. Desprès, ja veurem.

EDI: Ja que també està previst que la revista existeixi en format digital (arxius pdf) has pensat en la possibilitat de distribuir-la en botigues online (ara mateix se m'ocorren exemples com Tesoros de la Marca o RPGNOW).

JCB: Sí, es la nostra idea.

EDI: A revistes com la que vols editar a vegades les editorials ofereixen avançaments dels seus productes com a promoció (estic pensant ara mateix en Open Gaming Monthly), hi ha hagut alguna editorial que s'hagi posat en contacte amb tú per arribar a algún acord en aquest sentit?, acceptaries si t'ho proposessin?

JCB: L'ha hagut, i es clar, he acceptat :)

EDI: Alguns dirien que atrevir-se a iniciar un projecte d'aquest tipus (una revista en paper) donada l'actual situació econòmica pot semblar bastant agosarat. Què els hi diries a aquestes persones?

JCB: Que es fixin en tot el que s'està publicant de rol a Espanya. No ho se gaire bé, potser es casualitat, però tinc la teoria de que les crisis els hi van be als jocs de rol a Espanya. La gent busca hobbies més barats. I el rol deu ser un dels hobbies més barats que existeixen.

Per una altra banda, quan la gent diu que li agradaría jugar a rol però no pot, sol dir que per manca de temps. Tristament a Espanya tenim molta gent amb molt de temps lliure :(

EDI: Davant del munt de projectes que están apareixent a l'escena rolera espanyola (ja siguin de creació propia o traduccions de jocs estrangers), creus que ens trobem davant dun resorgiment del rol a Espanya?

JCB: Totalment. Crec que vivim un dels moments més dolços del rol a Espanya. Això funciona per onades, i ara ens trobem a la part alta.

EDI: Deixant apart la revista, tens algún altre projecte futur que puguis revelar?

JCB: La revista no serà l'únic que publiqui l'any que vé, i fins aquí puc llegir :).

EDI: Gràcies per la teva atenció i felicitats per la teva idea, espero que la revista tingui l'èxit que es mereix.

JCB: Jo també ho espero... I que se'n mereixi molt! :D.

Moltes gràcies per tot.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario