Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 16 de junio de 2021

Personas y dados: Recursos literaris i de disseny de jocs


En aquest segón lliurament de la sèrie que estic dedicant a Personas y dados inicio un companion no oficial del llibre en el que us mostraré uns llistats de recursos que us poden ajudar si us decidiu a crear un joc de rol, centrant-me en la creació literària i en la creació de jocs.

Per llegir la primera part de la sèrie amb la ressenya del llibre podeu seguir aquest enllaç.

Però abans de començar us puc donar alguns consells:

  1. És recomanable que abans de començar a dissenyar el vostre joc tingueu experiència primer com a jugadors i després com a àrbitres, ja que això us permetrà veure els punts de vista de tots dos (tot i que millor que no em feu molt de cas, que jo vaig començar a jugar a rol com a àrbitre).
  2. És molt recomanable (tot i que jo diria fins i tot que és obligatori) que llegiu molt i de tot, les biblioteques públiques i llocs web d'Internet com ara Project Gutenberg (i similars) o Wikipedia us seran de gran ajuda per inspirar-vos.
  3. Tingueu sempre a mà una llibreta on apuntar tot el que se us acudeixi (la inspiració és molt volàtil i imprevisible, mais se sap quan apareixerán les idees).
  4. Encara que avui dia disposem de programes d'escritura i processadors de text també us pot interessar l'escriptura manuscrita per esboçar les idees inicials dels vostres projectes (un conjunt de notes gargotejades sempre és molt més immediat que asseure's a pensar devant l'ordinador).

Recursos per a la creació literària

Potser que us esteu preguntant la raò per la qual he decidit incloure un llistat a llocs web i recursos que bàsicament estan pensats per a la creació literària en les seves diverses facetes, però de fet és quelcom lògic ja que al crear un joc d'aquesta mena també esteu creant una narració i en alguns casos fins i tot la vostra pròpia ambientació (que pot arribar a ser un món o fins i tot un univers sencer), que ha de ser atractiva per als vostres potencials lectors i jugadors.

Dit això passo a oferir-vos aquest llistat de llibre i recursos, és una petita mostra del que es pot trobar cercant a Internet que estic segur que us permetrà experimentar i satisfarà les vostres ganes de saber més sobre aquests temes:




Recursos per al disseny de jocs


A més a més dels recursos que us he llistat a la secció anterior també us interessarà estudiar les diverses tècniques amb les que és possible estructurar un joc i les seves aventures, quelcom en el que us ajudarà el llistat de recursos que us mostro a continuació:




Proper lliurament

Espero que els llistats de la primera entrada d'aquest companion no oficial de Personas y dados hagin sigut interessants, a la propera entrada de la sèrie us parlaré de llicències i sistemes que podeu usar per a crear els vostres jocs.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

2 comentarios:

  1. Aquí hi ha molta tela per llegir! Gràcies per acquese recull tan a fons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tant! I segur que tot això será força útil per a les persones que vulguin entrar a fons en el disseny de jocs.

      Eliminar