Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

martes, 15 de mayo de 2012

Noticies de Maig 2012

Enquesta: Edició de La Puerta de Ishtar


Rodrigo García Carmona, autor del joc La Puerta de Ishtar, ens demana que opinem sobre el format de l’edició física mes adequada per a la seva obra. Per a aconseguir-ho posa a la nostra disposició una enquesta per a que l’orientem sobre les nostres preferencies, donant-nos a escollir entre tapa dura i tapa tova.

Champions of Zed


Llegeixo al blog There’s Dungeons Down Under de David Macauley la noticia de l’inici del mecenatge del joc Champions of Zed de Daniel Boggs. Aquest joc es caracteritza per tenir com a base les notes i els dissenys originals de Gary Gygax i Dave Arneson. si el joc us interessa (i podeu contribuïr amb una aportació monetària per aconseguir que sigui editat) no dubteu en dirigir-vos a la plana de Kickstarter que l’autor ha disposat per recaptar fons.

Pagament amb bones obres: Buried Without Ceremony


Al blog en català Red Rats llegeixo una notícia que demostra que tambè es pot ser solidari jugant a rol (fet que ja sabem els que hem assistit a alguna edició de Ayudar Jugando). En aquest cas la notícia dona a conèixer el projecte editorial Buried Without Ceremony de Joe Mcdaldno, que permet adquirir els seus jocs realitzant bones obres, fet que CalaPopa (l’autor del blog) ja ha fet participant a la campanya "Un llibre per la pobresa" dins de la Marató per la pobresa de TV3.

El Fanzine Rolero arriba a la seva 40ª edició


El Fanzine Rolero arriba a la seva edició número quaranta amb els següents continguts:

Malgrat l’arrodoniment de la xifra, la nostra 40 ª Portada Llunar només ve a suposar que seguim fent el mateix, encara que més (hem batut el rècord d'articles) i esperem que millor, encara que això us toca jutjar-ho a vosaltres.
Primer, continuem la tradició dels descarregables, que vindrien a ser publicacions gratuïtes incloses en separata amb la revista, però sense límits d'extensió ni cost d'impressió, ens donem certs luxes col•laborant amb editorials i estudis creatius, aquesta vegada oferim una adaptació del univers de la saga de videojocs Mass Effect per al joc Cacería de Bichos de Demonio Sonriente.


Segon, seguim ajudant a estendre el treball independent d'aficionats El Club de la Hora Bruja apareix ara en aquesta versió, després de passar pel certamen Rolero de Hierro, il•lustrat, revisat i ampliat, oferint un joc complet molt més robust creat i dirigit per Samuel Vimes.


I no ens perdonaréu que obviem una tercera ajuda de joc que es descarrega, que els mòduls d'aquesta lluna són prou nombrosos com per publicitats per separat, farem això més curt mitjançant una llista amb els continguts. Voldríem fer constar que per a l'efemèride (o perquè hi havia ganes i mitjans, però fins ara, gens de temps) hem instaurat ja per fi la tradició d’entrevistes al Fanzine, i no és la primera vegada, però si la primera que es fa des de la seva pròpia secció i prometent-vos fer d'això una cosa regular. Comencem amb Tiberi i Kano, responsables de la iniciativa editorial Trasgotauro.


La resta de materials de la 40ª Portada Llunar:

En ressenyes i anàlisi, passem per Kingdom of Nothing de mans de Tirano. Un joc sobre marginats socials i l'ombra de l'oblit no per això sense una mica de èpica i fantasia. Modempunk farà que Werden es plantegi que és en realitat el gènere ciberpunk i que hem d'entendre com un joc de rol desenvolupat. Fiasco torna a la revista amb una prova de joc.

Com articles per reflexionar, tenim un assaig sobre les relacions de Arcà i FR en la columna Vietnam me Mata, que a més plantejarà quina és la situació de la revista i que pot fer aquesta per tu. Reprenem a més a més una guia de Light Artisan sobre que ha de tenir en compte un PJ investigador per solucionar problemes de la seva vida civil tenint en compte a què es dedica, una joia de la desapareguda revista NSR que torna a estar disponible.

En continguts per assistir el joc tenim un escenari tan gran com un planeta, Corvin, per a les adaptacions de rol de Warhammer 40.000 (tots els jocs), obra de Valerius. Tirano ens tradueix l'adaptació oficial a Gumshoe per a El Rastro de Cthulhu de la famosa aventura de la Casa Corbitt i Carlos Plaza ens ofereix més rerefons per al seu joc Shadow hunters, amb un nou grup d'assistència a caçadors.

Directament jugable, a part dels descarregables esmentats, tenim El Estafador, una aventura per a La Llamada de Cthulhu a jugar-se en jornades com a iniciació o millor encara com a aproximació a les Terres del Son, escrita per Berserker de Basmol. Hettingham Place ens donarà misteri més actual en una casa encantada i amb un equip de parapsicòlegs implicat ambientada a finals dels 70. Finalment, però no menys important, continuem amb el quart lliurament de la campanya seriada Los Mapas del Reino Antiguo, obra de Jkeats que publico en revista i paper NSR que recuperem per a vosaltres.


Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario