Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

domingo, 12 de agosto de 2012

Lamentations of the Flame Princess (Tercera Part)



En aquesta tercera i darrera part de la ressenya de Lamentations of the Flame Princess (Grindhouse Edition) de James Raggi (la primera part de la ressenya la trobareu en aquest enllaç i la segona en aquest altre) us parlaré del tercer manual d’aquest joc, dedicat concretament als tutorials del joc.




Primer de tot us trobareu amb capítols dedicats a introduir els jocs de rol als neòfits i a explicar els diferents tipus de daus que son típics d’aquests jocs.



Tot seguit el manual posa a la vostra disposició dues aventures introductòries per a un sol jugador que estan dissenyades per a transmetre als jugadors novells els rudiments bàsics del reglament. La primera es bastant senzilla i permet una ràpida introducció al joc i les seves regles, la segona està dissenyada com un llibre-joc a l’estil Escull la Teva Aventura sent una mica més complexa i fent més èmfasi en el combat i l'ús de mapes.

Després d’aquestes aventures trobareu un parell de capítols per aclarir els conceptes i situacions que us haureu trobat al jugar-les junt amb un exemple comentat d’una sessió de joc (també us serà d’utilitat consultar el glossari que us trobareu a la contraportada d’aquest volum).


Ja per acabar Raggi es dedica a donar a conèixer els autors les obres dels quals l’han influenciat significativament al crear aquest joc, incloent a clàssics com Clive Barker, Robert E. Howard, Fritz Leiber, H. P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Clark Ashton Smith, J.R.R. Tolkien, Jack Vance, Jules Verne y H.G. Wells.


Com a reflexió final us recomano Lamentations of the Flame Princess en cas de que us agradi la fantasia amb tocs foscos, les obres d’alguns dels escriptors d’aquest gènere o els jocs com La Llamada de Cthulhu (de fet es pot considerar que Lamentations es el seu equivalent per als jocs de la esfera Old School).

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario