Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 27 de mayo de 2013

Ressenya de Open Gaming Monthly #3

Avui us ofereixo la ressenya del tercer número de la revista Open Gaming Monthly, gràcies un cop mes a John Reyst i D20PFSRD i que es pot adquirir a a la seva botiga online.

 

Aquest tercer número té com a tema central les aventures marítimes i l'exploració, fet que també inclou el comerç, els pirates que aguaiten esperant obtenir un gran botí i l'aventura més clàssica de capa i espasa.

Ressenya dels continguts

Per a aquesta ressenya desglosaré en tres parts diferents els seus continguts seguint l'estructura general de la revista.

Dins dels articles destacats trobarem els següents continguts:

Merchants & Margins (Comerciants i Marges) conté les regles necessàries per a gestionar la compra-venda de béns d'una forma equiparable a com es dur a terme a jocs com Traveller (on el comerç tambè es una part important de l'ambientació), fet que inclou una descripció lo que incluye una descripción pormenoritzada dels béns amb els que es pot comerciar en una societat medieval-fantàstica o fins i tot als segles XVI, XVII i XVIII (tal i com en donen testimoni les imatges que acompanyen l'article).

Cinematic Combat (Combat Cinematogràfic) ens proposa un conjunt de modificacions a les regles de combat en els jocs basats en el sistema D20. Amb aquestes modificacions els àrbitres es poden concentrar en oferir adversaris realment memorables, que no siguin tan sols un conjunt de punts de cop esperant a ser abatuts i que posin en serioses dificultats als personatges jugadors (l'article ofereix 3 exemples de criatures amb les estadístiques de joc modificades per a un ús immediat a qualsevol partida).

 

Harbour of Thieves (Port de Lladres) ens oferix una cova com a amagatall pirata, junt amb un mapa a tot color i descripcions relacionades amb el lloc que poden ampliar-se fàcilment.

Razor Coast Preview (Vista prèvia de La Costa de la Navalla) ofereix un avançament del suplement de Frog God Games en el que se detalla l'arxipèlag del mateix nóm i en el que fàcilment i podriem trobar el capità Jack Sparrow.

 

Dins dels articles dedicats als jugadors trobarem els següents:

Swashbuckling Feats (Dots de Capa i Espasa) ens ofereix un conjunt de Dots relacionades amb els rerafons i les maniobres de combat que permetrán als jugadors lluir-se com a les millors pel·lícules del cinema d'aventures.

Learn to Spell (Aprén a llançar Encanteris) ens ofereix un total de 37 nous encanteris relacionats amb el mar i les profunditats.

 

Parry & Riposte (Parar i Llançar estocades) fa un repàs a diversos tipus d'espases i armes de tall que un espadatxí pot desitjar usar junt amb alguns exemples concrets d'espases la història de les quals pot donar-vos idees per a crear les vostres pròpies.

The Rifleman (El Fusseller) es una classe que pren com a base el Pistoler que apareix a D20PFSRD (per a veure les armes de foc com a equipament podeu seguir aquest enllaç).

 

Dins dels articles dedicats als àrbitres trobarem els següents:

Revenge Gazpacho (El Gaspatxo de la Venjança) ens ofereix consells a tenir en compte per a crear una trama basada en els grans clàssics de la literatura universal com per exemple El Comte de Montecristo o Els Tres Mosqueters (sí, ja se que el títol de l'article ens pot semblar una mica estrany als jugadors espanyols, però aquí l'autor usa aquest títol per fer referència a la dita "La venjança és un plat que se serveix fred").

Creature Feature: Gearforged Steed (Criatura Destacada: Corser Mecànic) ens presenta una muntura artificial construïda en metall i que es pot moure gràcies a mecanismes de rellotgería i una caldera de vapor.

Legendary Locations: Modani’s Breath (Llocs llegendaris: L'alè de Modani) ens proporciona la descripció i les estadístiques de joc del misterios vaixell del mateix nom, del que es diu que existeix des de fa segles i que ha visitat tots els ports del món; tambè podrém trobar les característiques de joc dels bessons que capitanegen la nau junt amb un tripulant model i una taula per a generar alguns objectes màgics que poden existir dins seu.

Dins de les columnes fixes trobarem els següents articles:

World Craft: Port Parlay (Construint Móns: Port Parlay) ens descriu un port que pot ser usat pels pirates com a refugi segur. Port Parlay de fet es una ciutat construïda a base de palafits aprofitant les estructures de diversos vaixells, o part d'aquests, i bastint plataformes pel que sempre està en constant creixement. A més a més de la descripció de la ciutat tambè trobareu un llistat de les faccions més importants, un llistat de localitzacions i un parell d'idees d'aventures.

 

The Good, The Bad, The Henchmen (El Bo, El Dolent, Els Esbirros) està situat a la França de l'any 1652 i ens presenta un conjunt de personatges (usant el reglament de Mutants & Masterminds) que viuen a la petita ciutat de Pontoise, situada als afores de Paris, i on cada nit es succeeixen tot un seguit de misteriosos atacs i incendis...

Expanding on the Rules (Ampliant el Reglament) ens proporciona les característiques per a 6 naus de Era del'Exploració (segles XV a XVII), per això es un complement perfecte per a les aventures marineres que volgueu crear.

Impressions finals

Els continguts d'aquest tercer número d'Open Gaming Monthly realment son fàcilment adaptables a qualsevol joc (no unicament als que es deriven del sistema D20 o similars) amb l'ajuda de la referència de joc existent a D20PFSRD. De fet el sistema descrit a l'article Cinematic Combat es bastant similar al d'altres jocs ja existents i el sistema de comerç descrit a Merchants & Margins es realment senzill, només es necessari cambiar els preus i els nombres de dificultat per adaptar-los al reglament usat (potser l'unic que es troba a faltar son les regles relacionades amb el transport de les mercaderies adquirides, tambè seria interessant relacionar d'alguna manera la capacitat de càrrega del navilis descrits a la revista amb les unitats usades al sistema de comerç, algú de vosaltres té alguna idea al respecte?).

En definitiva, aquest tercer número és realment interessant i absolutament recomanable.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario