Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

jueves, 12 de enero de 2012

Noticies de gener de 2012

Noticies interessants per al primer mes d’enguany:

Wizards of the Coast anuncia la preparació de la 5ª edició de Dungeons & Dragons



A través de Aventuras en La Marca del Este m’arriba la noticia de l’inici del desenvolupament de la 5ª edició de Dungeons & Dragons.

Què es pot pensar al respecte?. Es evident que la quarta edició, amb la política tan restrictiva que han dut a terme Wizards i Hasbro pel que fa a l’ús de llicencies i la transformació del joc per a fer que, teòricament, sigui compatible amb els gustos de les noves generacions han alienat a una part important de la base de compradors (l’augment del fenomen Old School, una tornada a les arrels del joc, també pot haver influït en certa manera, ja que en el fons per a jugar a rol no son necessaris un munt de llibres que han demostrat ser, alguns cops, excessivament complicats).

Wizards es proposa esmenar-ho i anuncia que consultarà als jugadors per a crear una edició que sigui del gust de tothom, fet que crec que pot ser una mica difícil (com es pot veure a la tira còmica Penny Arcade, vista als comentaris d’aquesta entrada de Aventuras de La Marca del Este. En fi, el temps ho dirà.


36ª Portada Lunar del Fanzine Rolero




El Fanzine Rolero inaugura la 36ª portada lunar amb interessants continguts:



Aquesta lluna plena us duem una nova versió del joc d’un vell amic: Aventuras Épicas. No només d’Arcano XII viu l’home ni el roler, quan Trukulo ens va donar l’oportunitat no ens podíem negar.

Aventuras Épicas en aquesta versió no h tingut canvis remarcables pel que fa al text, però ha passat per un complet rentat de cara i un redisseny per part de Igner Eldar, esperem que aquesta nova disponibilitat doni ànims als que van pensar en provar-lo y serveixi d’advertència als despistats, ja que va ser ofert fa temps a FR.

I ara us donem constància de la resta de continguts a les nostres seccions habituals.

A les ressenyes debuta Capitán Alain Masseri tractant Mazes & Minotaurs, Tirano analitza Do: Pilgrims of the Flying Temple, aclamat com un dels jocs de l’any i Carlos Plaza aborda la Edició Primigènia de La Llamada de Cthulhu. A més a més tenim un actual play de La Puerta de Ishtar, tota una primícia.

No s’acaben aquí les valoracions sobre línies i jocs. Darkos reprèn FR abordant la línia en general i el futur en particular de Mutants & Masterminds, mentre que Carlos Plaza com a editor de la línia fa balanç de Shadow Hunters pel que fa l’any passat.

Continuant amb la tira còmica de Kharma (Jocs Indie) i el repàs de la història i el sentit del moviment de Renaixement de la Vella Escola (OSR) dels que sorgeixen els retroclons de D&D i Tirano es fica amb el disseny i la multidisplinarietat en els jocs de rol.

Al material útil per a jugar, el que anomenem Módulos y Roleables, Tirano ens parla de com adaptar ambientacions per al seu Wizardz & Warriorz, Khazike amb Milagros de Ablaneda comença a donar-nos idees per a aventures del seu joc i Kon segueix oferint-nos un bestiari per a Historias de Darakkia. No abandonem els jocs que vam oferir gratuïtament a les anteriors llunes, ja que temabè us tindrém un mòdul en tota regla amb La Cripta del Senor Afligido per a Guerrero Pícaro y Mago, feina duta a terme per Khazike.

I per últim, començant a recuperar continguts de l’extingida revista NSR, amb un article revisat sobre com a adaptar al rol el llibre Las Profecías de Mothman, provant Werden d’aquesta manera amb un article propi el protocol per a tornar a publicar aquests continguts.

Desitgem que s’aprecií l’esforç per als jocs de la casa superant la mitjana habitual de continguts.


Novetats d’Holocubierta: Jerusalén 1119 i Aventuras en La Marca del Este




Des de la Editorial Holocubierta ens arriben interessants novetats, ja que anuncien la futura publicació de Jerusalén 1119, un joc de rol historic ambientat dins del segle posterior a la Primera Croada , per a més informació podeu consultar el blog de desenvolupament del joc.



Pel que fa a Aventuras en La Marca del Este s’han de destacar dues noticies molt interessants, ja que per una part anuncien la preparació d’un compendi d’aventures per al joc i per l’altra la propera publicació del manual bàsic a l’Argentina, fet que estic segur que serà ben acollit pels jugadors del país.

Propera edició de RuneQuest




Ja per acabar us comunico que s’està preparant la sisena edició del joc de rol RuneQuest, que serà publicada per The Design Mechanism.



Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario