Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

jueves, 20 de julio de 2017

Etiquetant Rol

A l'entrada d'avui us parlaré de la iniciativa...
Etiquetando Rol

que ha nascut en els cercles rolers de la xarxa social Google+ i més concretament de la ment de +Sirio Sesenra, siguent plasmada gràficament per +Futago (també podeu visitar KawaINDEX i Twins Studio per saber més sobre els treballs que dú a terme), que han creat un sistema que permet classificar de manera clara, evident i útil aventures i suplements de rol.

Aquesta iniciativa, el resultat final de la qual podéu consultar en aquesta entrada de +Futago a Google+ dona a tota persona que li interessi un conjunt de icones sota llicència CC BY-NC-ND 4.0 que li permetrán etiquetar una aventura o publicació de rol amb una sèrie de característiques que permetrán conèixer previament als jugadors delerosos de jugar-les dades com per exemple la durada estimada d'aquesta, el nombre de jugadors per als que està pensada o si es necessari que aquests jugadors coneguin a fons l'entorn en el que es desenvolupa el joc.

Tot i aue la llicència original sota la que es presentan aquestes icones no permet crear-ne derivats +Futago ha declarat que no li importa que es creïn noves icones sempre que s'oferèixin sota la mateixa llicència, per tant he decidit contribuir a aquesta iniciativa ampliant el nombre de formats en els que es possible trobar les icones, traduint-les també al català i a l'anglés i afegint 4 icones més (Fantasia, Ciència-Ficció, Pulp i Terror) que permetrán a hom qui estigui interessat indicar el gènere de l'aventura, tal i com es pot veure en les captures de pantalla del pdf explicatiu que ofereixo a continuació.




En les descàrregues en català que ofereixo a continuació veure que están dividides en els següents grups (si voleu les icones en castellà o anglés consulteu les entrades en els respectius idiomes):
  • Recursos, que conté arxius editables en format Adobe Illustrator, EPS, ODG i SVG així com la font Roboto de Google Fonts i un arxiu pdf explicatiu.
  • Les icones de cada categoria (Duració, Nombre de jugadors, General i Gèneres) en els formats d'arxiu PNG, TIFF, EPS, GIF, PSD i ODG.
Català
Recursos: Google Drive | 4Shared
Duració: Google Drive | 4Shared
Nombre de jugadors: Google Drive | 4Shared
General: Google Drive | 4Shared
Gèneres: Google Drive | 4Shared

De cara a poder editar els arxius font us interessarà tenir instalats els programes d'edició Photoshop, Illustrator, Gimp, Inkscape o els editors d'imatge de les suites ofimàtiques OpenOffice o LibreOffice, també us pot ajudar usar conversors online d'arxius com per exemple CloudConvert, Convertio, Online-Convert o Inettools.

La iniciativa de +Sirio Sesenra i +Futago es magnífica i m'ha agradat molt, per tant es mereix rebre el meu segell de qualitat:


Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario