Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 7 de octubre de 2019

Mecenatge de Traveller en català


A l'entrada d'avui us parlaré del joc de rol Traveller, que es publicarà en català gràcies al mecenatge a Verkami que está duent a terme Calapopa, un projecte paral·lel de Maqui Edicions.



Traveller és l'avi dels jocs de rol de ciència-ficció, va ser escrit per Marc Miller i publicat per primer cop a l'any 1977 per l'editorial nord-americana Game Designer's Workshop (GDW) i ha conegut unes quantes edicions des d'aleshores.

Aquest joc us permet viure aventures en els vostres universos favorits de ciència-ficció (llibres, pel·lícules o sèries de TV), crear el vostre propi univers o jugar en la seva ambientació de referència: El Tercer Imperi.

És a dir, que podeu viatjar a planetes prohibits, a una galàxia molt, molt llunyana, anar amb valentia on ningú no ha anat abans o allà on ningú podrà sentir els vostres crits...









així com veure l'albada de la Tercera Era de la Humanitat, emigrar a nous sistemes solars en un futur que barreja la cultura xinesa amb el Llunyà Oest o descobrir que els forats de cuc existeixen realment a més a més de plegar l’espai per viatjar a un planeta anomenat Arrakis, també conegut com a Dune.
















Per aconseguir-ho Traveller us ofereix les eines següents:
  • Un sistema de creació de personatges basat en carreres i rerefons força complet, incloent poders psíquics.
  • Naus espacials de tota mena.
  • La possibilitat de crear sistemes solars amb els seus planetes i civilitzacions.
Traveller també ofereix la possibilitat de definir el nivell tecnològic (TL: Technology Level) d'una civilització, per tant hi haurà mons que van des del TL 0 (Primitiu, Edat de Pedra), passant pels TL 7 i 8 (el moment actual) fins al 15 (Estel·lar Alt) o superior.

El mecenatge també té previst desbloquejar una sèrie de fites molt interessants:
  • El llibre en tapa dura.
  • Suplements de naus, equipament i vehicles en pdf.
  • Aventures en pdf.
A més a més de tot això també considero que Traveller es pot usar com una eina pedagògica força útil per a educadors que vulguin introduir la ciència a les seves classes (qui sap, potser despertareu més d'una vocació...).

Un bon lloc on es pot començar a mirar és el lloc web Atomic Rockets, creat per Winchell Chung, que ofereix molta informació per a tothom a qui li interessi la ciència-ficció amb un toc científic i realista.

A més a més també us recomanaria la sèrie de televisió Cosmos (tant l'original com les continuacions):




i curtmetratges com ara Wanderers, també inspirat per Carl Sagan,


sense oblidar pel·lícules i sèries de televisió com...























i els curtmetratges del canal Dust, que també estic segur que us inspiraran.



Per acabar us recordo que el mecenatge de Traveller en català ja porta un 60% recaptat i que si us interessa la ciència-ficció i els jocs de rol podeu ajudar a que ho aconsegueixi.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario