Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 20 de octubre de 2021

Axis Mundi i més reglaments per usar als vostres jocs de rol


Durant les setmanes que han passat des del final de la sèrie que he dedicat a Personas y dados he sabut d'aqlgunes novetats i reglaments que poden ser útils pel que fa a la tercera entrada de la sèrie (dedicada a les regles que poden usar-se en els vostres jocs) i que us paso a comentar a la entrada d'avui, en la que us parlaré del mecenatge del retroclon Axis Mundi, la publicació del joc de superherois Icons en català, el fanzine d12 Monthly i el reglament Roleína Toolkit.

Mecenatge d'Axis Mundi





L'editorial 77Mundos està duent a terme el mecenatge a Verkami del joc Axis Mundi, escrit per José Carlos Dominguez, que ofereix la possibilitat a tothom que hi estigui interessat en crear el seu propi joc OSR (o materials compatibles amb aquests) un kit d'eines prou extens aprofitant la llicència OGL en el que es podria considerar com el GURPS dels retroclons en el sentit que permetrà als autors crear els continguts que ells desitgin i serán compatibles amb obres ja existents.

Axis Mundi
Axis Mundi


Podeu llegir una primera impresió dels seus continguts en aquesta entrada de la Milanosfera i la entrevista amb l'equip de 77Mundos sobre el mecenatge a aquesta entrada de La Justicia Vigila. Per a més informació també teniu aquests vídeos on es van desgranant els seus continguts, així com les entrevistes sobre el mecenatge (tots els vídeos son a Youtube):














En el moment de publicar aquesta entrada al blog ja s'han recaptat 3.316€ de 8.000€ (un 41%), falten 18 dies per acabar el mecenatge i espero que puguin recaptar els 10.500€ necessaris per a que es publiqui en tapa dura i s'incloguin en el llibre els continguts necessaris per gestioanr batalles i dominis així com més monstres i conjurs (i sí, soc un dels mecenes i desitjo que el llibre estigui ben carregadet 😉).

Joc de rol superheroic Icons traduït al català

Icones - Edició Aplegada
Icones - Edició Aplegada

L'editorial Maqui Edicions publica la traducció al català del joc de rol Icons de l'editorial Ad Infinitum Adventures. Aquest joc permet desenvolupar sessions de rol dels vostres superherois preferits o crear els vostres universos de joc usant mecàniques derivades de FUDGE i de FATE i està subjecte a la OGL, per tant es pot crear material derivat rspectant els termes de la llicència i a més a més Steve Kenson, autor del joc, també ofereix la ICONS Compatibility License (al final de la plana) per a tothom que desitgi crear productes i declarar-los com a compatibles amb Icons.

d12 Monthly

YUM DM
YUM DM

d12 Monthly
d12 Monthly

Gràcies a El Descanso del Escriba he descobert el fanzine gratuït d12 Monthly. Creat por YUM DM inspirant-se en l'essència del les antigues Dragon Magazine ofereix interessants continguts escrits en anglès sota la llicència OGL que serán del gust dels afeccionats als retroclons i a Dungeons & Dragons (de fet crec que és un complement escelent per al fanzine Vieja Escuela de grapas&mapas).

Per ajudar en la creació de continguts YUm DM també té un patreon en el que se li poden fer donacions i accepta articles (contacteu per Twitter).

Els mapes que apareixen al fanzine estan dibuixats per Alex the Mapmaker (Twitter).

En el moment de publicar aquesta entrada el fanzine ja ha arribat als 6 lliuraments (un número 0 i 6 lliuraments més) que es troben disponibles per a descarregar als enllaços següents:
Roleína Toolkit de RAgames

Roleína Toolkit
Roleína Toolkit

RAgames, l'estudi de disseny de Roberto Alhambra (a qui vaig entrevistar en aquesta entrada de l'any 2012 quan va publicar Siempre amanece por oriente, la primera novel·la de la trilogia La Alianza de los Tres Soles), està començant a donar fruits amb l'aparició del Roleína Toolkit, un sistema de rol genèric, ràpid, sencill i polivalent amb mecàniques inspirades per jocs com ara Fate o els PbtA i que durant aquests primers dies s'ofereix com a descàrrega gratuïta. El joc està disponible sota llicència CC BY-SA, que vol dir que es pot usar lliurement, fins i tot de manera comercial, si s'acredita al seu autor.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario