Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 27 de abril de 2011

Ressenya de Cthulhu Tenebrós

Avui  m’agradaria parlar-vos de Cthulhu Tenebrós, un joc de caire lovecraftià en descarrega gratuïta que ha sigut traducït al català per Maqui Edicions i al castellà pel col·lectiu conBarba.




Cthulhu Tenebrós ha sigut escrit per Graham Walmsley, autor de Play Unsafe (un llibre sobre l’improvització als jocs de rol) i dissenyador de jocs com A Taste For Murder d’uns quants escenaris del Rastro de Cthulhu.

La mecànica de joc de Cthulhu Tenebrós es realment simple i està basada en tirades de daus de sis cares, podent arribar a llençar un màxim de 3 daus: 1 dau per las accions que podem fer com a éssers humans, 1 dau per les accions que podem dur a terme per la nostra professió i 1 dau de Bogeria si  l’acció que durem a terme ens pot fer embogir; el dau que obtingui la puntuació més alta serà el que marcarà el grau d’èxit de l’acció que realitzem (un resultat d’1 indica que ho hem aconseguit per molt poc i que la nostra acció pot tenir conseqüències no necessàriament favorables, un resultat de 6 indica que ho hem aconseguit de manera sobrera).

La Bogeria dels personatges es mesura per una escala que va de 1 (sa) fins a 6 (boig i per tant fora de joc), les accions que duguem a terme i la possibilitat d’usar el dau de Bogeria pot fer que els personatges vagin embogint (no, en aquest cas aconseguir tirades amb resultats per sobre del nostre grau de Bogeria no ens ajudarà precisament…).

Ja que el conjunt de regles es tan senzill no consta d’estadístiques avançades (característiques, habilitats, punts de vida, etc.) per a personatges i criatures dels Mites, per tant la dinàmica de joc es basarà en l’actuació dels jugadors i el Guardià per a teixir de forma interactiva la historia que es jugarà.

En definitiva, un joc innovador i fàcil que permet interpretar de manera senzilla les histories escrites por Lovecraft i que pot usar-se per a introduir els jocs de rol a les persones interesades que desitgin provar-los.

Enllaços per arribar a les descàrregues:

Cthulhu Tenebrós (en anglès)

Cthulhu Tenebrós (en català)

Cthulhu Tenebrós (en castellà)

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

2 comentarios:

  1. Gràcies per la ressenya.
    Ens agrada que us agradi!

    ResponderEliminar
  2. Ja se sap, a les persones que portem temps jugant a rol es fàcil seduir-nos amb els Mites :)

    ResponderEliminar