Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 8 de agosto de 2012

Lamentations of the Flame Princess (Primera Part)

Desprès d’uns dies ocupat en algunes qüestions del Mon Real ™ torno amb una ressenya del joc Lamentations of the Flame Princess (Grindhouse Edition), el Joc de Rol de Fantasia Estranya creat per James Raggi.

Aquest joc, basat en la primera edició del Dungeons & Dragons original, té una clara orientació cap a la fantasia fosca i gòtica (de fet està dirigit cap a jugadors adults degut als temes tractats).



El joc complet ve en format de caixa i conté al seu interior tres manuals (impresos en mida A5), un conjunt de daus petits i copies del full de personatge i la corresponent llicència OGL.



Al estar dividit en tres volums diferents dividiré aquesta ressenya en tres parts, en aquesta primera part us parlaré del llibre de regles i Màgia.





Aquest volum està dedicat a la creació de personatges, el sistema de joc i els encanteris disponibles per a mags i clergues.

Comencem pels personatges, aquests poden arribar fins al nivell 20 i es divideixen en les següents classes: les típiques, que inclouen Clergues, Guerrers, Mags, Nans, Elfs i Mitgerols, i una nova classe denominada Especialista que, prenent com a base el lladre, pot usar-se com a inspiració per a desenvolupar noves classes (de fet es la única classe de personatge que té definida una sèrie d’habilitats seguint el patró típic del joc original).





Desprès de la creació de personatges el manual segueix oferint-nos diversos apartats d’interès, com per exemple un extens llistat de bens i equipament que poden adquirir els personatges, regles per a gestionar les aventures (incloent activitats a l’aire lliure i viatges marítims) així com regles per a gestionar la contractació de seguidors (i verificar-ne la seva lleialtat), la compra de propietats i la realització d’inversions que poden donar sucosos beneficis (o no).




Seguidament arribem a les regles d’encontres i combat, clarament basades en les originals, tot i que en aquest cas s’usa la Categoria d’Armadura (CA) ascendent, per tant les tirades d’atac l’hauran de superar per a poder fer mal als adversaris (en aquest sentit es troba més proper a Dungeons & Dragons 3.5 que al joc original).





En aquest primer volum també se’ns proporciona el sistema de màgia amb un extens llistat de mes de 100 encanteris per a Clergues i Mags, junt amb regles per a la creació de pocions i pergamins i l’ús de laboratoris i biblioteques.





Centrant-nos en els encanteris alguns estan orientats cap a un estil fantàstic i fosc que en alguns casos tenen clares influències de l’obra de Lovecraft, fet que es demostra clarament amb exemples com ara Caos, que posa a les seves víctimes en contacte amb les veritats de l’Univers i que els pot dur a actuar de forma embogida o irracional durant un període de temps, Contactar amb l’Esfera Exterior, que permet al personatge obtenir coneixement de les estrelles (amb el perill d’ésser posseït per entitats de l’espai exterior) o Crida, que permet convocar criatures de diferents procedències en el temps i l’espai, tot i que el llançador s’arrisca a convocar criatures realment perilloses i incontrolables.


Per acabar aquest primer volum la contraportada ens ofereix les taules necessàries per a dur a terme els combats en les sessions de joc: Tirades de Salvació, Armes de Combat Cos a Cos i a Distància, Bonificacions d’Atac i Armadures.

Fins aquí la primera part de la ressenya de Lamentations of the Flame Princess (Grindhouse Edition), la segona part estarà dedicada al llibre de l’Àrbitre.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

2 comentarios:

  1. A la espera quedo de las siguientes partes de la reseña, que apunta maneras el jueguillo.

    ResponderEliminar
  2. En los próximos dias aparecerán las partes siguientes.

    ResponderEliminar