Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 6 de abril de 2020

Ressenya de Sturm und Drang (Part 1)


A la entrada d'avui començo una petita sèrie en la que us ressenyaré Sturm und Drang, el suplementt dedicat a la Segona Guerra Mundial de la línea de joc Walküre creada pels Aventureros Errantes de la Marca del Este i Demonio Sonriente, així com les aventures que es van poder aconseguir durant el mecenatge, que va arribar a bon terme al novembre de 2018, junt amb alguns consells per usar-lo amb altres jocs de rol.

Què és Walküre?

Abans de comentar-vos els continguts de Sturm und Drang serà útil recordar en qué consisteix Walküre: Aquest joc ens presenta una ucronia en la que els fets històrics no es van desenvolupar com va ocorrer al nostre món, ja que l'Alemanya Nazi i les nacions de l'Eix no van ser derrotades durant la Segona Guerra Mundial, quedant el conflicte en una mena de guerra freda que va de 1944 fins, de moment, 2075 i en la que s'experimenta un desenvolupament tecnològic realment accelerat, ja que cap a finals del Segle XXI ja s'està colonitzant part del sistema solar i han aparegut tot tipus d'avenços propis d'una ambientació ciberpunk, com per exemple els implants que augmenten les capacitats humanes i que acabarán conduint cap a un panorama transhumanista.

De fet no es la primera vegada que us parlo de Walküre, ja que a entrades anteriors del blog us havia mostrat les ressenyes del manual bàsic i els suplements Mondblindheit i Kreuzfeuer.

Pel que fa al sistema de joc Walküre usa el CdB Engine, creat per Pablo Jaime Conill Querol, també conegut com a Zonk PJ (Web | Patreon | Twitter | Lulu | DriveThruRPG), que es una evolució d'una de les seves obres anteriors: el reglament Cacería de Bichos, que alhora està basat en el reglament FUDGE (Freeform Universal Do-it-yourself Gaming Engine) de Steffan O'Sullivan.



Sturm und Drang



El llibre de Sturm und Drang, que els Aventureros Errantes de la Marca del Este ja han alliberat com a descàrrega gratuïta tal i com es pot veure en el tuit insertat a l'inici d'aquest apartat, està dividit fonamentalment en tres parts: La cronologia històrica de la Segona Guerra Mundial en l'ambientació de Walküre, un ampli conjunt de vehicles i armament corresponent a l'època i un annex amb plantilles de tipus de personatge.





A la cronologia històrica s'inclouen un gran nombre d'esdeveniments que van tenir lloc entre els anys 1933 i 1944 adaptats a la ucronia de rerafons del joc, com l'ocupació de Gibraltar per part dels alemanys durant l'Operació Fèlix (que a Walküre es va dur a terme amb èxit), a més a més també s'expliquen un conjunt de fets històrics que van ocorrer realment i que no son gaire coneguts pel gran públic (s'acostumen a esmentar a la literatura especialitzada), com per exemple l'actuació de les xarxes d'espionatge alemanyes a Espanya, i també es donen detalls de l'estructura interna d'organitzacions com la Gestapo o la RSHA.






Pel que fa a l'armament i els vehicles us trobareu amb un dles llistats més extensos i complerts que hagin aparegut en un suplement per a un joc de rol, ja que el llibre ofereix la història i les estadístiques de joc per al CdB Engine junt amb la corresponent fotografia o il·lustració de vehicles de terra (tancs, camions...), aeronaus (caces, bombarders...), vaixells de guerra i armament (de de les armes d'infanteria fins a armamanent pesat i montat en vehicles) usats pels Estats Units, França, Itàlia, Japó, Regne Unit, Tercer Reich i Unió Soviètica.









Per acabar, les plantilles de personatge us ofereixen un llistat de tipus de personatge (soldats i membres de grups de la resistència) creats prenent com a base 100 Punts de Desenvolupament i que ja estan preparats per usar-se immediatament en el joc.


I fins aquí aquesta primera part, a la següent entrada us parlaré del manual de butxaca de Walküre i de les aventures que es van desbloquejar al mecenatge.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario