Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

sábado, 15 de septiembre de 2012

Old School: El déu Set

Com ja us he comentat anteriorment estic començant a escriure, entre d’altres temes, continguts relacionats amb Neferu, la representació de l’Antic Egipte que apareix a la Caixa Blava de Aventuras en La Marca del Este. Aquests dies estic esbossant les meves idees a l’espera de l’aparició de la Caixa Verda (que estic segur que serà una magnífica font d’inspiració) i m’agradaria presentar-vos la següent enquesta:


A la mitologia politeista egípcia Set es el déu del desert i les tempestes, un déu molts cops considerat malèfic i caòtic (sobre tot quan s’explica com assassina al seu germà Osiris i s’enfronta al seu cosí Horus pel control d’Egipte o se’l relaciona amb els invasors estrangers). Set es representat en la iconografia egípcia de formes molt diverses, arribant fins i tot a barrejar característiques de diversos animals (xacal, ase, etc.).


En el cas de El Fènix a l’Espasa i El Déu al Bol (totes dues obres escrites per Robert E. Howard) Set es representat d’una manera que es més familiar per als lectors de la literatura pulp, es a dir, en forma de serp gegant o amb atributs certament ofidics (trets que també comparteixen les criatures que estan relacionades amb el déu).

I aquí ve la meva pregunta: Quina de les dues opcions us sembla més adecuada per a un joc de rol com Aventuras en La Marca del Este (o Old School en general)? Preferiu una representació que s’ajusti a la concepció que tenien els antics egipcis o potser us atrau més la imatge que ens donen les històries pulp?

L’enquesta que trobareu a la columna lateral estarà disponible durant un mes, us convido a votar i a deixar-me els vostres comentaris al respecte en aquesta entrada.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario