Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

viernes, 17 de junio de 2011

Jocs gratuïts ambientats a la mitologia de l’antiga Grècia

Avui us vull presentar 3 jocs gratuïts ambientats a la mitologia de la Grècia clàsica.

Mazes & Minotaurs


Portades del manual del jugador i de l’àrbitre de Mazes & Minotaurs
Mazes & Minotaurs ha sigut escrit per Olivier Legrand  en base a una idea original de Paul Elliot.

El joc està plantejat sota la següent suposició: imagineu-vos que el primer joc de rol no hagués sigut el Dungeons & Dragons de Gary Gigax i Dave Arneson i en el seu lloc s’hagués creat un joc basat en la mitologia grega...

A Mazes & Minotaurs podem interpretar als herois de Mythika, un mon bastant similar al Mediterrani de la Grècia clàsica, en el que el panteó del deus i les diverses criatures mitològiques existeixen realment.

El joc es s’inspira clarament en el Dungeons & Dragons original pel que fa a oferir classes de personatge com arquetips (Amazona, Centaure, Hoplita...) i la seva mecànica de joc (atributs, tirades de salvació, tirades d’un dau de 20 cares...).

Mazes & Minotaurs us agradarà si esteu acostumats als jocs del vell estil o si n’heu sentit parlar i els voleu provar.

El joc es troba disponible en anglès i castellà gràcies a la traducció duta a terme per Maestro Terrax i Carlos de la Cruz.

EDITAT: Corretgida l'autoria de la traducció al castellà.

Grecia: El Juego de Rol

Portada del manual de Grecia: El Juego de Rol
Grecia: El Juego de Rol ha sigut escrit per Juan Carlos Morelló i es distribueix sota una llicencia Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada (CC BY-NC-SA 3.0).

Aquest joc te per objectiu submergir-nos en la manera d’ésser dels habitants de l’Antiga Grècia (els seus costums, la seva organització política...) però amb una forta influencia dels deus, ja que quan els jugadors creen els seus personatges han d’escollir quines seran les deïtats a les que adoren; aquesta adoració es veurà reflexada en les benediccions que els hi donaran als seus protegits.

A diferencia de Mazes & Minotaurs, que articula la creació de personatges en base a una sèrie de classes definides

prèviament, Grecia: El Juego de Rol permet als jugadors crear els herois de la manera que creguin convenient repartint una series de puntuacions per als atributs principals i secundaris així com un sistema d’avantatges i desavantatges. La mecànica del joc usa tirades d’un dau de 10 cares més l’atribut que desitgem usar segons la situació contra un números de dificultat variable que s’ha de superar per aconseguir el que es proposi el personatge.

Grecia: El Juego de Rol us agradarà si us atrauen els jocs de mecànica senzilla o si desitgeu endinsar-vos als jocs de rol, ja que us ofereix els conceptes bàsics d’aquests d’una manera clara i assequible.

El joc es troba disponible en castellà descarregant-lo des del seu blog de desenvolupament.

Mitos de Grecia

Portada del manual de Mitos de Grecia
Mitos de Grecia ha sigut escrit per Ryback, Z-San i Dragstor i es distribueix sota una llicencia Reconeixement-CompartirIgual 2.5 Espanya (CC BY-SA 2.5).

Aquest joc usa com a base el conjunt de regles C-System, que s’inspira en reglaments de jocs genèrics com GURPS, Fuzion, Mekton Z, D20 i el Basic Roleplaying de Chaosium.

Com al joc comentat anteriorment, Mitos de Grecia recull en el seu apartat d’ambientació un resum assequible de la historia, la geografia i les costums de la Grècia clàssica per a que àrbitres i jugadors puguin organitzar adequadament les seves partides (de fet comparteix molts aspectes d’ambientació amb Grecia: El Juego de Rol), també disposa d’una introducció als conceptes bàsics dels jocs de rol pel que pot usar-se per introduir als nous jugadors.

Pel que fa a la creació de personatges podem dissenyar-los com vulguem sense haver d’ajustar-nos a arquetips concrets, podent usar Punts de Generació per adquirir característiques, habilitats, professions i rerafons.

El mecanisme de joc es molt senzill i consisteix en sumar al resultat d’una tirada de dos daus de 10 cares a l’atribut i a l’habilitat que usem per superar una dificultat variable depenent  de la tasca que vulguem realitzar.

Mitos de Grecia os agradarà si coneixeu els jocs en els que es basa el seu sistema de regles, però també es assequible per a totes les persones que es vulguin iniciar als jocs de rol.

El joc es troba disponible en castellà des de la plana oficial de C-System, on també es poden trobar altres jocs que usen el mateix sistema.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario