Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 5 de diciembre de 2018

Ressenya de fRáGiL (Part 3)



En aquesta tercera part de la sèrie que estic dedicant al joc de rol postapocalíptic fRáGiL us ofereixo un llistat de còmics, pel·lícules i jocs d'ordinador que estic segur que us inspirarán en la creació de les vostres aventures.

Per llegir els lliuraments anteriors podeu seguir aquests enllaços: #1 #2.

Inspiració
Rust texture by
NaamaYMStock on DeviantArt

Còmics

Hombre d'Antonio Segura i José Ortiz
Portades usades sota criteri fair use

Sense cap mena de dubte aquesta secció l'havia de començar parlant de Hombre, amb guions de Antonio Segura (1947-2012) i il·lustracions de José Ortiz (1932-2013).

En aquesta obra se'ns presenta el final de la civilització causat per l'esgotament dels recurso energètics, els desastres naturals i una succesió de guerres que acaben causant la caiguda dels estats, amb els supervivents organitzats en petits grups o en solitari. El protagonista de la sèrie, conegut únicament com a Hombre, és un personatge cínic i solitari que no dubta en fer servir la violència sempre que sigui necessari i que té una opinió sobre els seus congèneres que no acostuma a ser gaire afalagadora.

La Leyenda de Mare Sarah de Katsuhiro Ōtomo i Takumi Nagayasu
Portades usades sota criteri fair use

Una altra obra que realment mereix molt la pena incloure en aquest llistat és La Leyenda de Mare Sarah, amb guions de Katsuhiro Ōtomo i il·lustracions de Takumi Nagayasu.

En aquesta sèrie la seva protagonista, la Sarah que dona títol a l'obra, vagareja per un planeta Terra desèrtic devastat per la guerra nuclear a la recerca dels seus 3 fills, perduts després de veure's obligada a separar-se d'ells a l'abandonar una de les colònies espacials en òrbita que acollia a part dels últims supervivents de la espècie humana.

He de reconèixer que no soc un lector habitual de manga ja que aquest estil de còmic no acostuma a cridar-me massa l'atenció, però La Leyenda de Madre Sarah és una sèrie que clarament està per sobre de la mitjana donada la caracterització que Ōtomo dú a terme dels personatges protagonistes al guió, ja que aconsegueix donar-los una gran humanitat no exempta de les seves llums i les seves ombres.

El cazador de rayos de Kenny Ruiz
Portada usada sota criteri fair use

També us recomano llegir El cazador de rayos de Kenny Ruiz, una obra d'estil manga creada a Europa que ens presenta un món envoltat en una mortalla de nuvols i pluges perpètues en el que els supervivents anhelen que s'acompleixi la profecia per la qual l'escollit del Sol, El Caçador de Raigs, posi final a la foscor i els torni la Llum.

Basura de Carlos Trillo i Juan Gimenez
Portada usada sota criteri fair use.

Dins del còmic hispanoamericà cal destacar Basura, amb guions de Carlos Trillo i il·lustracions de Juan Gimenez, que ens presenta el nostre planeta convertit en un immens abocador, amb una ciutat habitada per una elit hipòcrita i manipuladora que segueix contaminat amb els seus residus sense que els hi sembli importar que als abocadors hi visqui gent (en fí, tota una advertència que ens espera al pas que anem).

DMZ de Brian Wood i Riccardo Burchielli
Portada usada sota criteri fair use.

Ja per acabr aquesta secció dedicada als còmics també us puc recomanar la sèrie DMZ, creada per Brian Wood i Riccardo Burchielli, en la que s'especula sobre cóm reaccionarian els ciutadans nord-americans en el cas que es declarés una segona guerra civil amb les característiques dels conflictes en els que ha participat EEUU durant els últims anys.

El principal escenari de la sèrie està situat a la ciutat de Nova York (més concretament a l'illa de Manhattan, convertida en una zona desmilitaritzada plena de civils que no han pogut escapar als combats) i us pot ser útil per estudiar les relacions entre personatges a una ciutat asetjada i dividida en diferents sectors, ja sigui per ser territoris de bandes, barris que s'han tancat en si mateixos per protegir-se o altres zones de influència segons avança el conflicte.

Pel·lícules i jocs d'ordinador



Tal i com podeu veure en aquesta llista de reproducció de Youtube que encapçala aquest apartat el cinema i els jocs d'ordinador també poden ser una gran font d'inspiració per crear l'argument de les vostres aventures en el ruinós món de fRáGiL, a continuació també us ofereixo un llistat d'enllaços a Wikipedia i IMDb per a que pogueu obtenir més informació sobre aquestes suggerències (i la banda sonora de Mad Max: Fury Road també us pot servir d'acompanyament durant les vostres sessions de joc).

Mad Max
IMDb | Wikipedia
Mad Max 2
IMDb | Wikipedia
Mad Max:
Beyond Thunderdome
IMDb | Wikipedia
Mad Max:
Fury Road
IMDb | Wikipedia
The Omega Man
IMDb | Wikipedia
Soylent Green
IMDb | Wikipedia
The Ultimate Warrior
IMDb | Wikipedia
Escape from New York
IMDb | Wikipedia
Escape from L.A.
IMDb | Wikipedia
The Postman
IMDb | Wikipedia
28 Days Later
IMDb | Wikipedia
28 Weeks Later
IMDb | Wikipedia
Children of Men
IMDb | Wikipedia
Doomsday
IMDb | Wikipedia
The Road
IMDb | Wikipedia
The Book of Eli
IMDb | Wikipedia
The Last Days
IMDb | Wikipedia
Snowpiercer
IMDb | Wikipedia
The Last of Us
IMDb | Wikipedia
The Last of Us
Part II
IMDb | Wikipedia
Metro Exodus
Wikipedia
Arch
IMDb
Molly
IMDb
Scorched Earth
IMDb | Wikipedia

Posters de les pel·lícules i els jocs usats sota criteri fair use.


Proper lliurament
Rust texture by
NaamaYMStock on DeviantArt

Al següent lliurament d'aquesta sèrie us presentaré un exemple de joc usant el reglament de fRáGiL.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario