Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 11 de noviembre de 2013

Ressenya de The Monolith from beyond Space and Time


Aquest estiu vaig tenir l'oportunitat d'adquirir algunes aventures i suplements de Lamentations of the Flame Princess (un joc que en el seu moment ja vaig ressenyar a aquesta entrada, aquesta i aquesta altra), per tant l'entrada d'avui iniciarà una sèrie de petites ressenyes que tindrà per objectiu aquestes publicacions (ja us aviso que encara no he tingut l'oportunitat d'usar-les a la taula i que a algunes de les ressenyes no m'estendré massa pel que fa a la trama i el desenvolupament i als aspectes gràfics que puguin arribar a desvetllar-la).

En aquest primer lliurament us parlaré de l'aventura The Monolith from beyond Space and Time, escrita per James Raggi.


El plantejament inicial de The Monolith respón a la reflexió que es planteja l'autor pel que fa a l'ús i l'abús dels Mites de Cthulhu en els jocs de rol durant els darrers anys i com, en certa manera, s'ha devaluat la seva capacitat per a sorprendre'ns dins del gènere del terror.


Per sortir d'aquesta tendència Raggi escriu l'aventura amb l'ànim de plantejar un conjunt de situacions estranyes i inusuals que, sense recórrer a les criatures i déus dels Mites, aconsegueixin que els jugadors experimentin les mateixes sensacions que tindrien si aquests fessin aparició.


L'origen d'aquestes situacions vindrà donat per l'aparició de l'esmentat monòlit i de la vall que aquest genera al seu voltant quan es produeix l'aparició en el món de joc que l'àrbitre hagi escollit dirigir (tot i que l'aventura està pensada per als jocs Old School o similars estic segur que pot ser adaptada fàcilment a d'altres reglaments).


Els personatges hi entraran inadvertidament o seran cridats a investigar el que està passant al seu interior. En tots dos casos es trobaran amb diversos grups o criatures (ben estranys en el sentit que sol aplicar Raggi a Lamentations, i ja us podeu imaginar a que em refereixo si heu llegit o arbitrat el joc) que tindran el seu origen en altres temps, llocs o universos (fet que també permet a l'àrbitre emprenedor i imaginatiu introduir els que se li acudeixin, els que pertanyen a d'altres llibres de la sèrie, com per exemple Carcosa i els que formin part dels seus jocs i ambientacions preferides).


Finalment el grup arribarà al centre de la vall i es trobarà amb el Monòlit, una construcció força estranya que amaga estranys secrets i situacions que els personatges trobaran quan penetrin al seu interior.

Ja per acabar només em queda recomanar-vos The Monolith from beyond Space and Time si us agraden les aventures i mòduls que presenten situacions realment inusuals i voleu oferir als vostres jugadors una experiència que difícilment oblidaran.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario