Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 13 de noviembre de 2013

Ressenya de Qelong


Avui us presento la ressenya de Qelong, tercer lliurament de la sèrie que aquests dies estic dedicant a aventures i suplements de Lamentations of the Flame Princess (les dues primers parts les trobareu en aquest enllaç i en aquest altre).

Qelong, aventura escrita per Kenneth Hite, fuig dels tradicionals entorns de campanya basats en la fantasía d'origen europeu per traslladar-nos al pais de Sajavedra i a la vall del riu Qelong, situats en una regió equiparable al sudest asiàtic del nostre planeta (de fet Sajavedra seria l'equivalent de Cambodja), per tant el seu paisatge i rerafons cultural estarà basat en les tradicions dels països de la zona, sent fàcil trobar camps d'arròs, canals i zones pantanoses així com stupas i monjos budistes (en aquest cas sota la forma de monjos del Lotus).


Els personatges que arribin al país i pugin pel riu (en un periple similar al dels protagonistes d'Apocalypse Now) seran testimonis dels efectes d'una guerra entre poders incommensurables que l'han devastat, afectant als seus habitants de manera irremeiable i contaminat les seves terres i els canals que les creuen amb aakom, una poderosa substància màgica usada en les fetilleries mes poderoses. A més a més d'aquest fet, el país també està poblat per criatures salvatges de tot tipus i fantasmes (Araq, Beisaq, Daereqlan, Qmoc Praj) que sotgen les runes dels poblats destruïts.


El fet que la xarxa de canals també s'hagi vist afectada ha desencadenat el procés per el que la semideesa Naga Qelong, de naturalesa serpentina, s'acabarà alliberant i manifestant-se a Sajavedra si ningú ho impedeix.





Deixant apart tot el que us he descrit a Sajavedra també es possible trobar altres perills d'origen estranger, com els mercenaris varangians que s'estan aprofitant de la situació en benefici propi i els guerrers mirmidons que avancen sense control arrasant-t’ho tot al seu pas.

Ja per acabar us recomano Qelong si voleu provar un entorn nou o si voleu afegir un toc exòtic a les vostres campanyes (ara mateix se m'acudeix que podría situar-se a les proximitats de l'Imperi Kang, un dels regnes que apareix a la Caixa Blava de Aventuras en la Marca del Este).

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario