Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

sábado, 7 de noviembre de 2015

Setmana LotFP 2015: Death Frost Doom


En aquesta penúltima entrada de la setmana dedicada a Lamentations of the Flame Princess us parlaré de l'aventura Death Frost Doom, escrita per James Raggi y Zak S.


L'edició de Death Frost Doom que ressenyaré en aquesta entrada es la seona edició revisada preennt com a base l'aventura original que fou publicada l'any 2009 i a la que el joc Lamentations of the Flame Princess li deu l'èxit i posterior expansió en l'àmbit dels jocs de rol.

Analitzant Death Frost Doom



Com en altres entrades d'aquesta setmana no tinc planificat explicar-vos la trama de l'aventura per evitar espatllar-vos la diversió que us pot suposar jugar-la, en comptes d'això us intentaré transmetre les sensacions que vaig tenir al llegir-la.

Death Frost Doom es una aventura que pot situar-se en qualsevol escanir de campanya, relacionar-lo amb altres llibres del catàleg de Lamentations (de fet hi ha uns quants moments de l'aventura en la que es mostren aquests punts de connexió) o jugar-se com un mòdul autoconclusiu.



En aquesta aventura els Personatges Jugadors escalarán una muntanya inhòspita i gelada, ja sigui per buscar l'or que es rumoreja que es troba amagat en algún lloc del cim, per descobrir els secrets que s'hi poden amagar o moguts per l'afany o la necessitat d'investigar els fets que van ocorrer allí fa anys. Un cop hagin aconseguit arribar a dalt de tot trobarán un cementiri i una cabana aparentment abandonada, també és possible que trobin a Ezekiel Duncaster (algun membre de la familia Duncaster de Scenic Dunnsmouth?), que viu en una petita barraca propera al cementiri i que sembla que s'ha imposat a si mateix la tasca de ser el seu guardià i cuidador. Els Personatges Jugadors podrán parlar amb ell i intentar que els hi doni informació sobre el que va pasar allí molt de temps enrera... Ho aconseguirán?, i com reaccionará Ezakiel a les seves preguntes i al que aquests facin?



Els primers moments de Death Frost Doom tenen com a base un fort component de terror psicològico, manifestat amb un conjunt de fets que s'esdevindrán a mida que els Personatges comencin a explorar la zona i que fará que augmenti el seu neguit i la seva possible paranoia, fet que empitjorará a mida que comencin a descobrir indicis del que va passar allí i vulguin saber-ne més...





Per a que us feu una idea de les sensacions que podéu tenir jugant l'avnetura us recomano que, si teniu l'oportunitat, vegeu pel·lícules com El Resplandor (1980) (IMDb | Wikipedia), adaptació cinematográfica dirigida per Stanley Kubrick del llibre del mateix títol de Stephen King i Ravenous (1999) (IMDb | Wikipedia).



A mida que els Personatges vagin descobrint el que la muntanya amaga i actuin com a reacció al respecte s'aniran atansant de mica en mica cap al final... Podrán sobreviure o ja están condemants?

Acompanyaments musicals

Com a part de l´aventura els seus autors suggereixen diverses peces musicals algunes de les quals he reunit a la llista de reproducció de Youtube insertada a continuació, en ella podréu trobar A Dying God Coming into Human Flesh de Celtic Frost, Toccata i fuga en re menor de Johann Sebastian Bach, The House of the Rising Sun, In-A-Gadda-Da-Vida de Iron Butterfly i una escena de Els caçafantasmes; també us he inclós Una nit a la Muntanya Pelada de Modest Músorgski i Nikolai Rimski-Kórsakov perqueà crec que encaixa perfectamnt amb el tram final de l'aventura.


Conclusions

Death Frost Doom agradará als jugadors amants del gènere de terror i encara més si els hi agraden jocs com ara Lamentations of the Flame Princess o La Llamada de Cthulhu, de fet el contingut de l'aventura es perfectament adaptable a altres reglaments i escenaris, podent fins i tot ser una aventura passada al gènere del Western gotic, tal i com opina David Rollins a aquesta entrada del seu blog i que us recomano que visiteu per veure regles i adaptacions respecte a aquest tema, també us recomano que visitéu The OSR Library de David Baymiller per a trobar més fonts d'inspiració.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario