Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 4 de noviembre de 2015

Setmana LotFP 2015: Tower of the Stargazer


Amb aquesta entrada de la setmana temàtica dedicada al joc de rol Lamentations of the Flame Princess, escrit i publicat per James Raggi us presentaré la ressenya de la seva aventura The Tower of the Stargazer.



The Tower of the Stargazer es una aventura d'una mica més de 30 planes dissenyada per ser l'aventura introductòria que li falta al manual de Lamentations, per tant ha sigut concebuda i escrita per a àrbitres i jugadors novells, però també té com objectiu satisfer les expectatives dels jugadors de rol més veterans. Per proseguir amb la ressenya la dividiré en dues parts diferenciades en les que exposaré les característiques básiques de l'aventura que poden ser de l'interés d'ambdos grups de jugadors, tot i que sense revelar molts detalls del lloc en el que aquesta es desenvolupa per evitar fer mal be la diversió d'una tarda de joc.

L'aventura per a jugadors i àrbitres novells



Aquesta aventura està dissenyada per ser jugada amb un grup de 4 a 8 personatges de primer nivell i un àrbitre amb el reglament que aquest prefereixi usar (l'aventura es pot adaptar fàcilment a qualsevol reglament de la Old School Renaissance o a Dungeons & Dragons) i el que es proposa és la clàssica investigació d'un edifici, una masmorra o qualsevol complexe subterrani per buscar tresor i glòria, tot i que en aquest cas Raggi ha optat per oferir-nos un altre clàssic: La torre d'un mag.

Aquesta torre es troba a un erm allunyat de qualsevol ciutat o centre de població important i es caracteritza per un fet inusual: el gran munt de raigs que cauen damunt de l'edifici i en les seves proximitats faci sol o estigui ennuvolat. Aquest fenòmen és l'excusa perfecta per a que els Personatges Jugadors s'involucrin a la partida, ja sigui com aventurers als que se'ls hi encarrega investigar una situació tan extranya o com a viatgers que l'observen durant el decurs d'un dels seus periples i vulguin esbrinar-ne més.

Fotografía gratuïta cortesía de Pixabay




La torre en si mateixa està descrita gràcies a un conjunt de seccions degudament numerades que es corresponen amb el mapa del seu interior disponible al final de l'aventura (i del que evidentment no he posat fotos per no espatllar la sorpresa), en cada secció l'àrbitre trobará una descripció detallada de les habitacions en les que està dividida la torre així com una explicació de les situacions i encontres que s'hi poden produïr. Aquestes explicacions venen acompanyades per caixes de text en les que Raggi desgrana una sèrie de consells destinats als àrbitres per a que pensin en com arbitrar les situacions que comunment es produeixen als jocs de rol, com per exemple gestionar els conéixements dels Personatges en l'entorn de l'aventura respecte al que saben els jugadors que els interpreten, usar la narració per descriure el que aquests poden veure en un moment donat o l'us de la lògica o el sentit comú.


L'aventura per a jugadors i àrbitres veterans

En el cas dels jugadors més veterans el que trobarán es una aventura realment senzilla i que l'àrbitre pot integrar perfectament a qualsevol entorn de campanya o sèrie d'aventures ja existent, podent fins i tot ampliar-la donada la seva estructura linial i l'absència d'una trama de fons (el que evidentment fa que es pugui encaixar a qualsevol història existent o que ens poguem imaginar).

Pel que fa a l'existència d'elements sinistres i macabres als que ens té acostumats Lamentations of the Flame Princess Raggi ha decidit aplicar un tó més [comedido] a l'aventura, per tant tot i hi ha elements sobrenaturals no son tan diferents que els que típicament es poden trobar en aventures de tipus fantàstic d'altres jocs semblants (tot i que evidentement això no ens impedeix que poguem canviar o afegir els elements que ens interesin).

Conclusions

The Tower of the Stargazer es un excel·lent tutorial per a totes les persones que desitgin iniciar-se en els jocs de rol i necessitin una aventura senzilla per reunir-se un dissabte a la tarda i passar una bona estona. Els jugadors més veterans també poden gaudir de l'aventura i recordar els temps en els que van començar, podent fins i tot usar-la per ajudar a difondre els jocs de rol entre aquelles persones que hi estiguin interesades i desitgin provar-los.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario