Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

domingo, 8 de noviembre de 2015

Setmana LotFP 2015: No Salvation For Witches

A l'última entrada d'aquesta setmana dedicada a Lamentations of the Flame Princess avui us parlare de l'aventura No Salvation For Witches escrita per Rafael Chandler.

Abam¡ns de començar amb la resenya en sí amteixa us he d'avisar que recomano aquesta aventura únicament a jugadors adults als que no els hi faci res la barreja d'imatges que puguin considerar-se NSFW, principalment nus i elements propis del cinema gore (segurament ja haureu vist que les sigles d'aquest acrònim es corresponen amb les del títol de l'aventura, més endavant teniu una explicació sobre aquest), pel que m'he abstingut d'oferir fotografíes massa explícites d'alguns continguts.

També és necessari tenr en compte que aquesta aventura no es precisament fàcil de dirigir, per tant l'àrbitre haurà de fer l'esforç de preparació previa per asegurar-se que funcioni de manera correcta.

Analitzant No Salvation For Witches



No Salvation For Witches s'esdevé em el nostre món real, en el segle XVII seguint l'orientació que James Raggi està implementant per a Lamentations of the Flame Princess (tal i com ja vaig explicar a la primera entrada d'aquesta setmana temática), i més concretament a l'Anglaterra de finals de la dècada de 1620, durant la Revolució dels preus.

Aquesta època es caracteritza per uan forta inflació l'origen de la qual s'assocía de forma comuna amb el fluxe d'or i plata provinent de les possesions de la Corona de Castella al Nou Món que va acabar provocant que el cost de la vida a Europa occidental, incloent el de l'alimentació, es multipliqués per sis des de la segona mitat del segle XV fins la segona mitat del XVII, fet que junt amb l'augment de la població a Europa després de la Pesta Negra va provocar importants periodes de fam.



La localització més important on es desenvolupa l'acció d'aquesta aventura es el Priorat de Caversdale, lloc que suposo imaginari doant que no he pogut trobar informació sobre aquest, tot i que el nom més semblant que he trobat es Caversfield, una parroquia situada al comtat de Buckinghamshire. Després de la Dissolució dels Monastirs durant l'expansió de l'Esglesia Anglicana el priorat fou abandonat fins que fa quatre anys l'abad Richard Grey i la seva congregació van arribar al lloc i van convertir Caversdale novament en un centre de culte en el que a més a més es pren cura dels necessitats gràcies al descobriment de les riqueses que hi havia amagades, per tant tot sembla anar bé, veritat?

Doncs potser no, ja que l'aparició de la fetillera Orelia Woolcott i el seu grup de ballarinas complicará la situació a Caversdale i als llocs propers al priorat de manerses insospitades que no desvetllará per no espatllar-vos la diversió...



Els Personatges Jugadors, ja siguin bandits als que no els importaría apoderar-se del tresor de Caversdale, representants de les autoritats enviats a investigar els fets estranys que poden estar succeint a la zona o simplement un grup que s'ha vist atrapat per la situació haurán d'enforntarse al que s'esdevindrá a les properes hores, que pot ser bó o dolent, tot dependrá de qui ho estigui mirant...



Deixant apart aquestes vetllades al·lusions a la trama de la aventura (que de fet no descobreixen massa) us puc explicar que l'àrbitre trobará les estadístiques de joc per a Lamentations (fàcilment adaptables a jocs semblants) d'Orelia Woolcott i les seves seguidores així com altres Personatges No Jugadors i Criatures presents a Caversdale i les seves proximitats així com objectes màgics i el llibre d'encanteris Tractat de Teratología, que conté les instruccions necessàries per convocar a entitats en el joc i que es el complement perfecte per als artefactes màgics descrits a Realms of Crawling Chaos, que vaig ressenyar en aquesta entrada de la Setmana OSR.



Curiositats sobre el llibre

El procés de publicació d'aqquesta aventura va ser una mica especial, ja que la recollida dels fons necessaris per a la seva impressió es va dur a terme mitjançant una campanya de mecenatge en Indiegogo sota la premisa de l'esquema de pagament Pay What You Want (PWYW) al que ja vaig dedicar una entrada l'any 2013, per tant hi havía la possibilitat d'obtenir el llibre per només 1 € més despeses d'enviament.

El títol de l'aventura es en si mateix una referència a l'expresió en anglés Not Suitable/Safe For Work (NSFW), usada a Internet per indicar continguts que no son adequats per consultar a la feina i que abarca continguts pornogràfics, sanguinolents, violents o ofensius.

Ajudes de joc

Com a ajudes d'aquesta avntura us ofereixo els enllaços al llibre The Ground Plan of the English Parish Church de A. Hamilton Thompson a The Gutenberg Project (per tenir més dades sobre la disposició de les esglèsies angleses) i al llibre Malleus Malleficarum de Heinrich Kramer i Jacob Sprenger, del que ofereixo els enllaços al article de Wikipedia en castellà, català i anglés (per ser complementaris entre sí) i els enllaços a Wikisource y a The Malleus Maleficarum, ja que tot i que l'obra va ser condemnada per l'Esglesia Católica al 1490 encara fou usada als judicis seculars dels segles siglos XVI i XVII, per tant pot ser l'obra de consulta d'algún aprenent d'inquisidor durant l'aventura.

Conclusions

No Salvation For Witches es l'aventura ideal para aquelles persones a les que els hi agradi el cinema de terror en la seva vertent de comedia gore com per exemple la de la pel·lícula Braindead (1992) (IMDb | Wikipedia) per posar un exemple.


Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario